Srijeda, 30 Ožujak 2016 14:50

„Mi mladi“ autori srednjoškolski učenici

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZLOŽBA FOTOGRAFIJE U MINI GALERIJI UDRUGE GFR FILM-VIDEO U POŽEGI -

POŽEGA - Proteklog tjedna u prostorijama GFR Film-Video otvorena je izložba fotografija pod nazivom “Mi mladi”. Izloženi su radovi četrnaest učenika Gimnazije, Tehničke i Obrtničke škole. Izbor fotografija je zanimljiv i viđenje su autora IMG 1706svakodnevnice njihovog srednjoškolskog uzrasta. Iz gotovo svih radova zrači optimizam, što je dobro u moru svakodnevnih sivih informacija naše društvene zbilje.

- Izložbu su napravili članovi sekcije mladih naše udruge i tema je „Mi mladi“ u najrazličitijim aktivnostima, od onih ozbiljnih, škole i sportova sve do izlazaka, tuluma, mora itd. Uglavnom sve što zanima mlade. Najbitnije u tome je da oni uživaju kad fotografiraju te da pokažu svojim prijateljima, znalcima što mogu te na taj način privuku još mladih. Fotografija je također i dio filma i mi ovdje u udruzi imamo i ekipu koja snima filmove. Fotografija je dio filma i drago nam je da su ovdje autori iz Gimnazije, Tehničke i Obrtničke škole u Požegi. Oni su svestrani i nadam se da će to još više proširiti - rekao je Željko Balog predsjednik udruge GFR Film-Video.

IMG 1722Ovom prigodom su predstavljene web stranice Udruge na kojima se može naći brojne informacije iz djelovanja i rada, o Reviji jednominutnog filma, radionicama, tečajevima i drugom. Ovom izložbom obilježava se 43. godišnjica postojanja i rada požeške Udruge GFR Film-Video i 70. obljetnica djelovanja Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Tekst/foto: Vanja Protić