Četvrtak, 24 Ožujak 2016 09:53

Sve uvukla u svoj „životni vrtlog“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANA PROMOCIJA PRVE ZBIRKE PJESAMA MIRE ŠULC -

JAKŠIĆ - U prepunoj dvorani Vatrogasnog doma u Jakšiću proteklog je vikenda održana promocija prve zbirke pjesama „U životnom vrtlogu“ Mire Šulc, Jakšićanke rodom iz Bjeliševca.

IMG 7997- Moja prva, dugo priželjkivana zbirka poezije ugledala je svjetlo dana. Knjiga je namijenjena prvenstveno ženi. Svaka žena se može ovdje pronaći. Knjiga nosi jednu snažnu poruku, a to je da nitko nije sam „samo zazvati ga treba, Gospodin je svuda oko nas“ - istaknula je autorica Mira Šulc na početku promocije.

Kroz odlično organizirani program promocije vodila nas je Danijela Oroz, a jednu višu notu svemu dali su članovi Župnog zbora sv. Barbare, članovi Zbora umirovljenika općine Jakšić te članovi zbora Češke besede koji su pozvali i sve goste da im se priključe u pjevanju svima poznatih zavičajnih pjesama.

Sve prisutne pozdravio je i načelnik Općine Jakšić istaknuvši kako je i njega Mira uvukla u svoj životni vrtlog i kako je iznimno ponosan na nju, a pogotovo kad vidi punu dvoranu na promociji knjige u Jakšiću.

- Mira Šulc u svojoj zbirci pjesama „U životnom vrtlogu“ iznosi ono što je unutarnja stvarnost u njoj i što je u svojoj nutrini odrazila iz svijeta oko sebe. Drugim riječima kazano, usta govore ono čega je srce prepuno. Prema tome, zbirka pjesama IMG 8015„U životnom vrtlogu“ autorice Mire Šulc ima izraženu vjersku dimenziju. Obzirom da vjera otkriva ljudsku dušu, tako se i autorica obraća duši čitatelja i svojim pjesmama želi djelovati na duhovno-emocionalnoj i spoznajnoj razini, što je pretpostavka odgojnoga djelovanja – rekao je jakšićki župnik Tihomir Bilešić.

Mira Šulc zahvalila se ovom prilikom svim donatorima i onima koji su pomogli u stvaranju njene zbirke, a to su: Općina Jakšić, Požeško-slavonska županija, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, Poljoobrt „Vera“ iz Bjeliševca, Niskogradnja „Jurčak“, brat Drago Hruška s obitelji, nećak Domagoj Hruška, doc.dr.sc., posebno svome suprugu, kćerki Lidiji, sinu Tomislavu i snahi Ivani, Goranu Hruški, Cvjećarni Mimoza, OPG-u Vjenceslav Hruška, Obitelji Jurković, Olgici Kocijan Stošić, Lani Protić Malbašić te Vatrogasnom društvu Jakšić.

Posebno se zahvalila Udruzi zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ i svim njenim članovima jer su joj upravo oni dali dodatnu hrabrost da izda svoju vlastitu zbirku pjesama. 

IMG 8026- Nikada nije kasno, ako se osjećate nesretno, izgubljeno, ne znate što sa svojim životom ... pišite, slikajte, radite ručni rad, bilo što, što vas usrećuje, nikada nije kasno – poručila je Mira Šulc.

Stihove autorice su čitali članovi udruge Matko Peić Ivo Abibović, Ana Pirović, Irena Ivetić i Sandra Halt Ćuže, a naslovnicu krasi slika Rajke Radoš koja je ovom prilikom izložila nekoliko svojih radova i pozdravila odličnu suradnju s Mirom.

- Ljepota je Mirinih stihova u spoznaji da svatko od nas u njima može pronaći djelić sebe jer svatko rođenjem dobije svoj križić koji pokatkad naraste u križ koji je teško nositi, i zato upućuje molitvu Gospodinu za sve nas „…Ti oslonac mi budi.“ – istaknula je prof. Marijana Benić, recenzentica zbirke, a posebno emotivan bio je govor urednice knjige, mr. sc. Lidije Pecko koja je majci poželjela još puno stihova i još puno zbirki.

- A upravo to je i naša želja autorici, kojoj se ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na odličnoj suradnji i nadamo se da ćemo ju uskoro ponovno vidjeti u našem uredu – rekla je na kraju Lana Protić Malbašić, grafička urednica zbirke iz Agencije za marketing Kruna Požega koja je zbirku i ukoričila.

Tekst/foto: Lana Protić Malbašić