Srijeda, 09 Ožujak 2016 11:29

Plesni studio Marine Mihelčić izborio nastup na Svjetsko prvenstvo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRVENSTVO HRVATSKE U PLESU U ORGANIZACIJI ESDU -

ZAGREB - Plesni studio Marine Mihelčić proteklog je vikenda bio na Prvenstvu Hrvatske u plesu u organizaciji ESDU. Natjecanje je kao trodnevno održano u Hypo centru u Zagrebu a sudjelovalo je preko 1.000 plesača u niz dobnih skupina i plesnih kategorija.

- Naš studio na natjecanju imao je malu ali vrlo uspješnu ekipu. U velikoj konkurenciji birale su se najbolje koreografije za Gala večer u subotu gdje je od 550 koreografija izabrana i naša članica Hana Ledić sa koreografijom Spanish Rose. U prepunoj dvorani Hypo centra Hana je odličnom izvedbom pokazala zašto je u ovih izabranih 17 koreografija – ističe Marina Mihelčić.

Na natjecanju su sudjelovali s 9 koreografija i osvojili 4 zlatne i dvije srebrne medalje, i to: Hana Ledić - zlatna medalja za klasični solo Bajadera, te zlatna medalja za musical solo Spanish Rose. U paru Hana Ledić i Nika Sabljak osvojile su zlatnu medalju za koreografiju All for the best. U paru Lora Ledić i Nia Barišić osvojile su zlatnu medalju za koreografiju The Olivers, a kao solo Hana Ledić osvaja srebrnu medalju u kategoriji lyric za koreografiju - Bird Girl. Valentina Ivanišević osvaja srebrnu medalju u kategoriji solo lyric za koreografiju Schindler list.

- No najvažnije je da su se svi naši plesači kandidirali za odlazak na Svjetsko prvenstvo u A - ligu. To znači u Poreču borba sa plesačima cijeloga svijeta, čemu se posebno veselimo – dodala je Mihelčić.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Plesni studio Marine Mihelčić