Četvrtak, 02 Srpanj 2015 15:23

Komedija „Tunja Bunjavilo“ s požeškim glumcima

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA POSTAVILO NOVU PREDSTAVU NA KAZALIŠNE DASKE -

 POŽEGA – Gradsko kazalište Požega postavilo je svoju novu predstavu, „komediju „Tuna Bunjavilo, po tekstu Josipa Kozarca, a u režiji Tomislava Pavkovića. U predstavi igraju Zijad Gračić, Sara Stanić, Ivan Vukelić, Sven Madžarević, Ivan Grčić, Lovro Ivanković, Antonija Stanišić. Najveći broj njih veže požeško porijeklo i uglavnom po prvi puta nastupaju zajedno.

 - Predstava je profesionalne produkcije za odrasle, koju je na tekst Josipa Kozarca za potrebe Požege postavio redatelj Tomislav Pavković. Željeli smo okupiti što više požeških glumaca u predstavi, trebali su se pojaviti još Dajana Čuljak i Jasmin Telalović, no zbog svojih drugih obveza u matičnim kazalištima nisu mogli doći. Sve ovo se dešava u godišnjicama vezanim za ovo kazalište, 300 godina od kada je izvedena prva kazališta u Požeštini, 1715. godine i 20 godina kako je otvoreno Gradsko kazalište Požega. Ovo je druga profesionalna predstava koju postavljamo ove godine – istakla je ravnateljica Valentina Soldo koja se nada da će ova komedija puniti kazalište, a da će gostovati i diljem Hrvatske.

Dobar uspjeh postiže „Vjenčani list“ a sa „Tunom Bunjavilom“ požeško kazalište nastavlja svoj uspon. Požeškoj javnosti su predstavljeni i glumci koji su istakli karakteristike svojih uloga u predstavi, ali i izrazili zadovoljstvo uvjetima koje im je pružilo požeško kazalište u dijelu pripreme i izvođenja predstave.

 Premijerno je predstava odigrana 30. lipnja, a odigrat će se još šest puta u narednim danima.