Ponedjeljak, 29 Lipanj 2015 13:01

Pjesmom, plesom i tradicijskim jelima obilježeni Bekteški susreti

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

KUD BEKTEŽ ORGANIZIRAO 19. BEKTEŠKE SUSRETE -

 BEKTEŽ – Kulturno umjetničko društvo Bektež bilo je po 19. puta domaćin smotre folklora Bekteški susreti koja je zbog loših vremenski uvjeta morala biti preseljena iz Sportskog parka Bektež u Vatrogasni dom Bektež. Manifestacija je organizirana pod pokroviteljstvom Grada Kutjeva i Požeško-slavonske županije.

 Bekteške susrete otvorio je zamjenik župana Ferdinand Troha, a goste i gledatelje pozdravili su predsjednik KUD-a Bektež Duško Bjelić i zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar. Domaćini su pjesmom i plesom otvorili susrete na pozornici.

 Prije početka same smotre folklora po drugi puta održana je izložba tradicijskih jela. Svako kulturno umjetničko društvo dobilo je svoj štand na kojem su prezentirali svoja tradicijska jela stručnom žiriju koji je na kraju ocjenjivanjem proglasio najbolje izloženo tradicijsko jelo. Diplomu za prvo mjesto kao najbolje prezentirano tradicijsko jelo osvojio je KUD Ivan Goran Kovačić iz Beravaca, drugo mjesto su osvojile vesele Šokice iz Osijeka, a treće plasirani bio je KUD Jasen iz Šaptinovaca.

 Pjesme i plesove svoga kraja prikazali su gostujući KUD-ovi Seljačka Sloga iz Prekopakre, KUD Jasen iz Šaptinovaca, MPS Paorija iz Tordinaca, KUD Đeram iz Viljeva, KUD Ivan Goran Kovačić iz Beravaca, MKD Braća Miladinovci iz Osijeka, KUD Paklenica iz Paklenice i Udruga Šokačka grana ŽPS Šokice iz Osijeka.

 Nakon nastupa svih KUD-ova Bektežani su pripremili druženje svih učesnika i domaćina gdje su ih zabavljale jedinstvene kutjevačke tamburašice „Garavuše“.

Tekst/foto: Alen Protić