Utorak, 25 Studeni 2014 10:59

Osnovan Klub ljubitelja poezije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI LIPIK  -

 LIPIK – Predstavljanjem zbirke pjesama lipičkog srednjoškolca Željka Milašinovića u četvrtak završit će ovogodišnje obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Lipik. Proteklih tjedana u sklopu ove manifestacije Lipičani su mogli prisustvovati nizu zanimljivih priredbi kukic2a ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige ostat će zabilježen i po osnivanju Kluba ljubitelja poezije. - Ideja se 'rodila' još prilikom prošlogodišnje Noći knjige ali evo, klub je službeno osnovan sada. Inicijativa je to naših starijih korisnika knjižnice, trenutno imamo 12 članova i nadamo se da će nas biti sve više. Sastajemo se jednom mjesečno a na prvom sastanku ove srijede svatko će pročitati svoju omiljenu pjesmu. Za slijedeći susret u prosincu dogovorili smo kako ćemo obraditi jednog poznatog pisca – kazala je ravnateljica knjižnice Jasna Molnar Kukić. Dodala je kako je za prvu predsjednicu Kluba ljubitelja poezije izabrana Ljubica Golić.

 Obzirom da je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige bila ljubav i lipička je Knjižnica organizirala večer ljubavne poezije. Gosti večeri bili su učenici osnovne škole koji su čitali ljubavne pjesme Puškina, Jesenjina, Nerude, Cesarića i drugih pjesnika na jezicima koji se uče u njihovoj školi-njemačkom, engleskom i talijanskom. Nadalje, gosti u knjižnici bili su i članovi kazališne skupine "Kutko" iz Kutine a predstavljena je i knjiga Ante Nadimira Tadića Šutre "Luč Hrvata".

kukic5Posebno zanimljivo bilo je gostovanje dječjeg književnika Mladena Kušeca. Uz pregršt zanimljivih pričica iz svog djetinjstva i čitanja svojih poznatih stihova, Kušec je na tren vratio odraslu publiku u njihovo djetinjstvo, koje su upotpunile njegove poznate emisije „Bijela vrana“, „Patuljci pojma nemaju“, „Tonkica Palonkica frrrrrrrrr..“ Posjet Lipiku Kušec je iskoristio i za promoviranje svoje nove knjige "Kako vrijeme leti..".

 Dodajmo još kako lipička knjižnica trenutno ima 260 članova. - Taj broj je stalan i ne opada a posebno raduje to što imamo sve više mladih korisnika – istakla je J. Molnar Kukić.