Srijeda, 17 Rujan 2014 10:40

Najavljena „Mačka na vrućem limenom krovu“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POČINJE NOVA 20. KAZALIŠNA SEZONA U POŽEŠKOM KAZALIŠTU  -

 POŽEGA – U 20. kazališnoj sezoni Gradsko kazalište Požega obilježit će i dvije velike obljetnice, 20. godina osnivanja Gradskog kazališta u gradu Požegi, koje je otvoreno predstavom „Gle kako dan lijepo počinje“ 10. ožujka 1995. Druga velika obljetnica je obilježavanje 300 godina od izvođenja prve kazališne predstave u Požegi, koja je izvedena 27. kolovoza 1715. godine, a odigrana u vanjskom prostoru isusovačkog samostana.
- Za samo otvaranje kazališne sezone najavljujemo 19. rujna predstavu kazališta iz Virovitice „Mačka na vrućem limenom krovu“. To je kultni klasik Tennesse Williamsa koji je dobio niz nagrada, pa se nadam da će doći svi ljubitelji klasike i pogledati ovaj kazališni komad. Krajem rujna počinju pripreme za vlastitu predstavu čija se premijera očekuje početkom studenom, u režiji Damira Mađarića pod nazivom „Kod Arke u osam“. Za 16. studenog najavljujemo i obilježavanje „Noći kazališta“ – istakla je ravnateljica kazališta Valentina Soldo, koja najavljuje za obilježavanje 20. godišnjice na proljeće novu predstavu u vlastitoj produkciji, koja će biti vezana uz taj datum obljetnice.
U prostoru Galerije Ciraki postavljena je i izložba plakata svih predstava koje su se igrale u ovih 19 godina na požeškim daskama. Ravnateljica Soldo najavila je i nekoliko kazališnih radionica za djecu i mlade, ali i za odrasle.