Petak, 12 Rujan 2014 11:58

Spremaju se na Vinkovačke jeseni

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GKUD POŽEGA MARLJIVO VJEŽBA ZA NASTUPE  -

 POŽEGA - Gradsko kulturno umjetničko društvo Požega u svom radu posebnu pozornost posvećuje onim najmlađima. Dječja sekcija ima 40-ak stalnih članova, a ovih dana svi oni marljivo rade budući da im nakon Đakovačkih vezova sada predstoji nastup na još jednoj velikoj folklornoj smotri, Vinkovačkim jesenima. 

Marljivo vježbaju i rade i oni stariji folkloraši. Pred njima je nastup na državnoj smotri koreografiranog plesa u Čakovcu, a tu su i nastupi na drugim smotrama. - Svi nas ti nastupi zapravo tjeraju da stalno radimo i stalno nešto novo prezentiramo. Sad ponovno radimo na splitskim plesovima koje već godinama nismo izvodili a postavila sam i novu koreografiju plesova Posavine. Ima nas 50-ak članova i sa svakim se mora posebno raditi no to i nije teško jer svi vole plesati i svi daju sve od sebe kako bi što bolje savladali plesne korake - kaže voditeljica Vesna Kožul.
Kako su svi članovi društva i veliki zaljubljenici u folklor, tradiciju i ples, grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju na državnom natjecanju će predstaviti u najboljem svjetlu.