Četvrtak, 03 Srpanj 2014 09:06

Predstavljene Kazališne novine

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TEATRALIA - TEATAR I SVE OSTALO IZLOŽBA U GRADSKOM KAZALIŠTU POŽEGA -

POŽEGA – U prostoru Galerije Ciraki u Gradskom kazalištu Požega postavljena je za kraj kazališne sezone izložba TEATRALIA – teatar i sve ostalo, na kojoj su kazališni djelatnici prikazali svoju predstavu koju su igrali protekle sezone „Vjenčani list“, kroz fotografije sa scene. Iz svoje garderobe iznijeli su dio fundusa koji se koristi u predstavama, pa tako i za predstavu „Vjenčani list“ koja nije na požeškim kazališnim daskama igrana prvi puta. Još daleke 1967. na tekst Ephraima Kishona tadašnje Amatersko kazalište postavilo je predstavu Vjenčani list u kojoj su nastupili Milena i Franjo Alvađ, Vikica i Ivica Plovanić, Boris Sajsl i Ljiljana Derk. Ponovno se Vjenčani list postavlja na scenu i 1979. godine, a glume Vesna Vujeva, Ankica Berec, Vera Skočir, Zdenko Perutka, Žarko Vrdoljak, Damir Brus i Slavko Rimac.

Posljednja izvedba u režiji Damira Mađarića Vjenčani list odigrana je 8 puta na požeškim daskama, desetak puta na gostovanjima, a osvojila je i nagraduIMG 2796 na Festivalu pučkog teatra u Čavlima.
Zaključenje 19. kazališne sezone Gradskog kazališta u Požegi kulminiralo je i predstavljanjem 10. broja Kazališnih novina, pa je na taj način vraćena i jedna tradicija izlaska novina u kojima je predstavljena cijela sezona. Ujedno je najavljena i 20. kazališna sezona, za koju se ravnateljica Valentina Soldo nada da će biti još uspješnija, bogatija predstavama i izazovnija.

Izložbi je bio nazočan bivši gradonačelnik Dragutin Štirmer, koji je u svom mandatu ustanovio Gradsko kazalište Požega kao gradsku ustanovu, te današnji gradonačelnik Vedran Neferović, koji se zahvalio svim djelatnicima kazališta na kreativnosti i entuzijazmu koji su iskazali u prošloj kazališnoj sezoni, a na veliko zadovoljstvo svih građana koji posjećuju kazalište.