Nedjelja, 08 Lipanj 2014 11:08

Ovogodišnji „najcvjetić“ Lana Bobek

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

22. DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL „CVJETIĆI GLAZBE“ PLETERNICA  -

PLETERNICA – Po 22. puta u sklopu Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva u Pleternici održan je Dječji tamburaški festival „Cvjetići glazbe“ Pleternica 2014. u organizaciji Glazbenog društva „Cvjetići glazbe“. Festival se održava dvije večeri a nastupa 30-tak malih solista te dječjih i školskih tamburaških orkestara, prvu večer najmlađi do 11 godina, a drugo večer malo stariji i iskusniji, stariji od 11 do 18 godina. Festival se ove godine uključio i u humanitarno prikupljanje pomoći, a prihod s cjelovečernjeg koncerta poznatog pjevača i zabavljača Krunoslava Kiće Slabinca, koji je bio kruna prve večeri doniran je u humanitarne svrhe za obnovu kuća pogođenih poplavama na pleterničkom području.
IMG 0024- Lipanj uvijek donosi novu boju i novi miris životnoj rutini i svakodnevici. U lipnju se prevrtljivo i ćudljivo proljeće pretvara u sunčano i toplo ljeto. Opija taj miris proljeća i nadolazećeg ljeta umjetnika da stvori jednu novu viziju čovjeka i njegova postojanja, da prkoseći prirodi očvrsne i u svemu što mu se događa pronađe inspiraciju za jedno novo i bolje sutra. Sutra se može ponajbolje sresti u djeci na kojoj ovaj grad, ovaj prekrasni dio domovine ostaje. Upravo zato Dječji tamburaški festival otvara Lipanjske dane amaterskog stvaralaštva u Pleternici pokazujući svu ljepotu slavonske narodne pjesme, običaja i glazbe – rekla je dr. sc. Katarina Aladrović Slovaček, jedna od pokretača festivala, iz doba kada je i ona bila dijete, kao i ova djeca što danas uspješno nastupaju.
Pobjednik 1. večeri Hana Gomerčić
Prvu večer smo na sceni imali 10 najmlađih pjevača od 5 pa do 11 godina koji su pjevali najpoznatije tamburaške hitove. Pobjednica večeri Hana Gomerčić otpjevala nam je pjesmu „Slavoniju, najljepša zemlja si ti“ uz pratnju Požeškog tamburaškog orkestra, drugo mjesto osvojio je po odluci stručnog žirija Borna Erjavec s pjesmom „Zorica“ uz pratnju Tamburaškog orkestra OŠ Julija Kempfa Požega.
Najcvjetić, prestižnu titulu najmlađeg a najuspješnijeg izvođača, soliste, osvojila je Lana Bobek koja je pjevala pjesmu „Nad ravnicom“ uz pratnju Tamburaškog sastava Hrvatice.