Ponedjeljak, 09 Lipanj 2014 10:49

Pobjednica druge večeri Helena Krišković

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

22. DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL „CVJETIĆI GLAZBE“  -   

PLETERNICA – „Tako je Stipa volio Anu“ u interpretaciji Helene Krišković i pratnju TS Skitnice bila je pobjednička kombinacija druge večeri 22. Dječjeg tamburaškog festivala „Cvjetići glazbe“ Pleternica 2014., kada je pred prepunim gledalištem pleterničkog Sportskog parka izvedeno 18 interpretacija pjesama koje su izvodili mladi pjevači od 12 do 18 godina. Drugo nagrađena je interpretacija Anamarije Mazal, koja je pjevala pjesmu „Kao kap vode na dlanu“ uz pratnju TS Ciraki iz Požege. Treću nagradu osvojila je interpretacija pleterničanke Leone Kaurinović pjesme „Golube moj bijeli“ koju je otpjevala uz pratnju TS OŠ Julija Kempfa.
Dobro se nosio jedini momak Karlo Radonić, koji je ove godine bio usamljen, jer su ostalih 17 pjesama pjevale isključivo solistice djevojke. Ocjene žirija publika je dobro prihvatila, a neke soliste žiri je i posebno pohvalio ističući da je vidljiv napredak u njihovom pjevanju i nastupu. Kroz program odlično je vodio voditeljski par, mlada Ena Lucić i glumac Kristijan Ugrina Kiki. Cijela priredba za posjetitelje je bila besplatna, a prikupljali su se dobrovoljni prihodi za stradale u poplavama.
Na kraju je publika imala prilike vidjeti i čuti odličan koncert Puhačkog orkestra „Lipa“ iz Tuhelja koji se sastoji od 46 glazbenika. Oni su izveli desetak skladbi popularnih arija, filmskih hitova, poznatih uspješnica, poput The Muppet show theme, Pirates of the catibbean, Postcard from Singapore, Four winds, The blues brothers revue i druge, koje je publika popratila burnim aplauzom. Orkestrom dirigira Ivan Kšenek, prof, koji se rodio i školovao u Pleternici, a sa ovim orkestrom ima već zabilježene dobre uspjehe na natjecanjima i nastupima.