Subota, 17 Svibanj 2014 14:06

Put do filma za 80 dana

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZANIMLJIV PROJEKT UDRUGE GFR VIDEO FILM POŽEGA -
POŽEGA – Negdje prije tri mjeseca pokrenuli smo projekt Put do filma za 80 dana, gdje smo pokušali kroz radionice i suradnju omogućiti i pomoći učenicima da što suvislije naprave filmove. Ja sam doista iznenađen kvalitetom uradaka, jer oni su to uglavnom radili samo, no u današnje doba uz svu ovu dostupnu tehniku i informatičko znanje koje imaju učenici nije čudo. nekada je to bilo teže nego danas, i danas ćemo vidjeti 9 filmova – rekao je voditelj Željko Balog, prof.IMG 6951

Projekcija u velikoj Konferencijskoj dvorani požeške Gimnazije ujedno je imala i natjecateljski karakter, jer su svi gledatelji, prvenstveno učenici Ekonomske škole, Katoličke klasične gimnazije i Gimnazije Požega, uglavnom kolege učenika koji su se okušali u snimanju filmova, na glasačkom listiću dali glas po njima najboljem filmu. Prikazani su kratki, do pet minuta filmovi, „San“ grupe autora Gimnazije, „San o sreći“ Petre Knajs iz Ekonomske škole, „Maske“ Dore Tomljanović i Ena Primus iz Gimnazije, „Kraljević iz oka gimnazijalca“ grupe Krug, „Definitivno katastrofalno“ Petra Zemana iz Gimnazije, „Nerazumijevanje“ učenika 3.b Katoličke gimnazije, „Laku noć“ Vinka Prpića iz Gimnazije, „Da se mogu k'o nekada vratit na početak“ Petre Knajs iz Ekonomske škole i „Nebitan“ Petra Starčevića iz Gimnazije, koji je odlukom gledatelja proglašen za najbolji film.

Najbolji film bit će plasiran na „Festival filma u Karlovcu“ a nagrada će mu biti uručena na „Festivalu jednominutnog filma“ u Požegi, 30. svibnja.