Subota, 17 Svibanj 2014 13:16

Požeškom tamburaškom orkestru zlatna plaketa

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

37. MEĐUNARODNI FESTIVAL HRVATSKE TAMBURAŠKE GLAZBE -

POŽEGA - Požeški tamburaški orkestar u kategoriji dječjih orkestara osvojio je zlatnu plaketu na 37. Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku. Orkestar sastavljen od 26 mlađih članova na festivalu je odlično izveo skladbe "Čarobnjakov šešir" Tomislava Uhlika, "Tko joj ljubi uplakano lice" Siniše Leopolda i "Na bunaru" Josipa Andrića. Tom prigodom za sve članove orkestra organiziran je prijem u Gradskoj kući. Voditelj i dirigent mladih tamburaša Tomislav Galić zahvalio se gradu Požegi na potpori koju su dobivali do sada, te na novim prostorima koje je dobio požeški tamburaški orkestar za rad.
- Zaista ste postigli lijep uspjeh, između 17 tamburaških orkestara biti najbolji. Zbog toga ćete imati sigurno još više motiva za vježbanje i sviranje, za nove smotre i natjecanja – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, interesirajući se i za slijedeće planove orkestra i gostovanja. Kako im slijedi jedno natjecanje tamburaša u Beču, a uglavnom su za takva dalja gostovanja problem financije, gradonačelnik je obećao potporu i za odlazak na to natjecanje.
Požeški tamburaški orkestar Požežanima će se predstaviti krajem lipnja svojim tradicionalnim godišnjim koncertom, te nastupom u sklopu Požeškog kulturnog ljeta, koji budu uvijek posjećeni i dobro primljeni od požeške publike.