Subota, 17 Svibanj 2014 12:48

Plesna radionica Ilijane Lončar uspješna na natjecanju

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Nagrađeno četvero mladih plesača

POŽEGA - Plesna radionica Ilijane Lončar sudjelovala je na 8. hrvatskom natjecanju suvremenog plesa "Mia Čorak Slavenska" koje je održano u Gradskom kazalištu Trešnja u Zagreb.
 - Potrebno je jako puno rada i truda da bi se na ovo natjecanje uopće došlo. To je jedino natjecanje suvremenog plesnog izričaja u državi, a sudjelovalo je šest požeških plesača na natjecanju. Čak njih četvero zaslužilo je prestižne nagrade. Sav naš trud i pripreme prepoznati su od ljudi koji poznaju struku i žive ples. Stručni žiri čine renomirani koreografi, plesni pedagozi, profesori i profesionalni plesači cijenjeni u Hrvatskoj i inozemstvu. IMG 6820U jakoj konkurenciji natjecatelja iz renomiranih plesno - obrazovnih ustanova iz Zagreba poput Škole suvremenog plesa Ane Maletić, Škole za balet i ritmiku, Umjetničke škole Franje Lučića - Velika Gorica, Glazbene škole Blagoje Bersa - Zadar kao i iz plesnih klubova i studija vrhunske kvalitete  Modus, Step by Step, Plesni klubTina - Sisak, Plesni studio Vindi Varaždin – istakla je Ilijana Lončar. Čak 4 požeška plesača iz Plesne radionice Ilijane Lončar odabrana su za nastup na Gala večeri osvojivši sljedeće nagrade: Marta Matošević (7 god.) - poklon bon nagrada, A kategorija, Laura Lončar (14 god.) - 3. nagrada, B kategorija, Jakov Gugić (14 god.) - 2. nagrada, B kategorija i Luka Knežević (14 god.) - 1. nagrada, B kategorija. Zapažene nastupe ostvarili su i požežani Marin Sesar i Hana Krpan u A kategoriji.
 

Povodom uspjeha na državnom natjecanju plesače je primio i požeški gradonačelnik Vedran Neferović. – Drago mi je da u Požegi ima mladih koje ta vrsta plesa zanima, da uspijevate animirati im ove najmlađe. Želim vam i dalje puno uspjeha, treninga a mi smo ovdje da pomognemo da se ples u gradu što više popularizira. Mi ćemo osigurati i nastupe da se prikažete požeškoj publici – rekao je Neferović, najavljujući podršku u radu plesnog studija Ilijane Lončar.