Nedjelja, 23 Ožujak 2014 12:08

Natjecanje dječjih zborova Vallis Aurea Cantat

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Pjevalo preko 400 učenika u zborovima
 

POŽEGA – Požeška Glazbena škola koja se odnedavno nalazi u novoj zgradi, namjenski građenoj glazbenoj školi, bila je domaćin Natjecanja dječjih zborova Vallis Aurea Cantat“, a velika Koncertna dvorana bila je prepuna članova dječjih zborova. Na natjecanje se odazvalo deset zborova sa preko 400 učesnika iz kontinentalnog dijela Hrvatske. IMG 2210- Ovaj dom glazbe u Požegi nije samo dom nama Požežanima, nego će postati dom svima vama, koji dođete ovdje i pokažete što radite i koliko se trudite. Osjećajte se ovdje kao u svojoj kući, ovo je dom glazbe za sve vas. Nadam se ćete još puno puta doći u Požegu – prisjetivši se i nedavnog otvaranja ove prekrasne škole, poželio je na početku požeški gradonačelnik Vedran Neferović, otvarajući natjecanje. Uz Glazbenu školu Požega organizator je i Hrvatska udruga zborovođa.
dirigenti svih zborovaZborovi su se natjecali u nekoliko kategorija, od popularne glazbe, folklorne glazbe do klasične glazbe, a zlatnim medaljama okitili su se Veliki dječji zbor Glazbene škole Požega, Veliki dječji zbor Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba i Zbor Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca u popularnoj glazbi, Zbor OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela i Zbor OŠ Vladimir Nazor Virovitica u kategoriji folklorne glazbe i Zbor starijeg uzrasta Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijek, Veliki dječji zbor Glazbene škole Požega, Dječji zbor Glazbene škole Varaždin, Pjevački zbor Umjetničke škole Beli Manastir i Zbor starijeg uzrasta OŠ Vinica u kategoriji klasične glazbe. Posebne nagrade uručene su i zaslužnim zborovođama.
zbor iz vinkovacaU velikom finalu, takozvanom pripetavanju osvajača najviše bodova, poslušali smo po četiri izvedbe Zbor Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka i Zbor Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca. Proširena ocjenjivačka komisija je nakon preslušanih skladbi Veliku nagradu Vallis Aurea Cantat dodijelila Zboru Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca.