Nedjelja, 02 Lipanj 2024 10:29

14. Smotra folklora "Dođi diko večeras na sijelo" KUD-a Berda Brestovac

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

BRESTOVAC - U Sportskoj dvorani  OŠ Dragutina Lermana održana je 14. Smotra folklora "Dođi diko večeras na sijelo" u domaćinstvu KUD-a "Berda" iz Brestovca.

Sve je započelo velikim slavonskim kolom ispred dvorane sa svim sudionicima smotre i udruženim tamburašima i jedan veliki tamburaški sastav. Nakon toga formiran je svečani defile svih sudionika   koji su tako ušli u dvoranu uz pjesmu iz svog kraja koji su predstavljali na ovoj smotri.

Sve je svečano pozdravila predsjednica KUD-a Berda Danijela Petrinić, u ime načelnika općine pročelnik Bojan Petrović, a smotru je otvorio zamjenik županice Ferdinand Troha.

Prvi nastup pripao je domaćinima, članovima i članicama KUD Berda uz pratnju tamburaškog banda, a u nastavku su sa plesom i pjesmom nastupili  Muška pjevačka skupina "Bećarine" iz Đakova, KUD "Kraluš" iz Stupnika, KUD "Zvonko Galović-Nona" iz Tompojevaca, KUD "Mijo Stuparić" iz Velike Ludine, KUD "Slavko Janković" Šiškovci i KUD Požeška dolina" iz Požege. Domaćini su kroz večer imali više nastupa, a posjetitelji su posebno dugim pljeskom popratili odlični koreografirani nastup, vrlo živog plesa KUD-a "Kraluš" iz Stupnika. Smotra je završila zajedničkom pjesmom svih sudionika "Slavonija".

Medij