Subota, 11 Svibanj 2024 11:14

Pobjednik na 49. Zlatnom glasu Zlatne doline pjesma "Zašto se lažemo" u izvođenju zagrebačkih tamburaša Divne godine i Marianne Ilkiv

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

KAPTOL - Na 49. Festivalu Zlatni glas Zlatne doline u Kaptolu, pred prepunom dvoranom OŠ Vilima Korajca čuli smo 23 nove skladbe pripremljene za ovaj festival. Nakon pozdravnih riječi načelnika općine Mile Pavičića koji je istakao da ovaj festival raste i da će slijedeće godine na programu biti jubilarni 50. Zlatni glas. Festival je otvorila požeško-slavonska županica Antonija Jozić uz želje da najbolji pobijede i da se festival nastavi još dugi niz godina u Kaptolu, biseru naše županije.

Glasovima posjetitelja u dvorani pobjednik je u kategoriji publike Požežanin Luka Samardžić i Kaptor s pjesmom "Nemoj ženo", drugo mjesto osvojili su Tamburaški sastav Oraji iz Razbojišta kod Našica s pjesmom "Idu dani", a treće mjesto osvojio je Ivica Petravić iz Kutine s pjesmom "Zora je svanula".

Po ocjeni stručnog žirija najboljom je proglašena pjesma u izvođenju zagrebačkog tamburaškog sastava Divne godine i solistice Marianne Ilkiv "Zašto se lažemo" i proglašena Zlatnim glasom te osvojila novčanu nagradu od 700 eura. Autor pjesme je Ivica Plivelić a solistica Marianna dolazi iz Ukrajine. Drugu nagradu osvojio je Marko Križanović iz Subotice uz pratnju TS Misija s pjesmom "Naša noć" , a treće mjesto osvojio je TS Ambar iz Novske s pjesmom "Moj ambare".

Nagrade su uručili načelnik općine Mile Pavičić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. Svoj posebni koncert za sve posjetitelje izveli su TS Zlatni dukati koji su podigli dvoranu na noge i privukli na slavonsko kolo.

Danas, 11. svibnja, trećeg dana manifestacije "Tambura za dušu" na programu je smotra folklora "Šokačko se kolo vije" u organizaciji domaćeg KUD-a "Ivo Čakalić" Kaptol, u Sportskoj dvorani škole od 18 sati..