Petak, 10 Svibanj 2024 13:17

Započela trodnevna manifestacija "Tambura za dušu" u Kaptolu odličnim Međunarodnim koncertom 4 tamburaška orkestra

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

KAPTOL - Treću godinu za redom u Kaptolu se održava trodnevna manifestacija "Tambura za dušu" u sklopu koje svaku večer imamo jednu od priredbi. Prvu večer imali smo prigodu posjetiti i uživati u odličnom Međunarodnom koncertu 4 tamburaška orkestra pod nazivom "Tambura bez granica". Uz domaći Tamburaški orkestar Kaptol iz Kaptola, gostovali su Tamburašsky soubor Studenka oiz Češke, Viniški tamburaši, KUD Oton Žpančić iz Vinice u Slovenbiji i Tamburaški orkestar Tamburaške škole Marković iz Mece, općina Darda u Osječko-baranjskpoj županiji. Svi su izveli po osam tamburaških skladbi uz soliste koji su pjevali stare, evergrine i uspješnice prilagođene za tamburaški orkestar.

Na početku koncerta sve je pozdravio načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić izrazivši svoje zadovoljstvo što su izdržali skoro 50 godina sa svojim tamburaškim "Zlatnim glasom Zlatne doline" koji slijedeće godine obilježava veliki jubilej 50 godina, a prije tri godine su ovu manifestaciju obogatili i produžili na tri dana. Koncert se održao u Sportskoj dvorani OŠ Vilima Korajca u Kaptolu.

Zamjenik županice Ferdinand Troha istakao je u svom pozdravnom govoru da je sa ovim manifestacijama Kaptol postao središte tamburaške glazbe, pohvalio što je ustrajao i nastavlja s tradicijom tamburaša i njegovanju naše baštine.

Manifestacija "Tambura za dušu" nastavlja se večeras, petak 10. svibnja sa 49. Tamburaškim festivalom "Zlatni glas Zlatne doline Kaptol 2024." koji počinje od 20,30 sati u Sportskoj dvorani OŠ Vilima Korajca u Kaptolu. Očekuju nas 23 nove tamburaške skladbe u natjecateljkom dijelu u borbi za Zlatni glas po ocjeni žirija i ocjeni posjetitelja. Nakon toga slijedi revijalni dio i koncert TS Slavonski dukati te poslije proglašenje pobjednika festivala, dodjela nagrada i izvođenje pobjedničke pjesme.