Nedjelja, 12 Svibanj 2024 09:28

12. Smotra folklora "Šokačko se kolo vije" KUD-a "Ivo Čakalić u Kaptolu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

KAPTOL - U Sportskoj dvorani OŠ Vilima Korajca u Kaptolu održana je 12. Smotra folklora "Šokačko se kolo vije" u domaćinstvu KUD-a "Ivo Čakalić" Kaptol. Uz domaćine koji su na pozornicu izašli dva puta sa dvije koreografije nastupili su KUD "Odvorci" iz Grgurevića u Brodsko-posavskoj županiji, KUD "Orljava" iz Pleternice, KUD "Ravnica" iz Starih Perkovaca iz brodskog kraja i KUD "Vrbje" iz Vrbja iz novogradiškog kraja.

IMG 2331Sve je na početku smotre pozdravio predsjednik KUD-a "Ivo Čakalić", Slavko Čakalić, koji se zahvalio svim gostima koji su se odazvali na njihovu smotru, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, koja je smotru folklora i proglasila otvorenom. Smotra se održavala u sklopu trodnevne manifestacije "Tambura za dušu", koja je osim Međunarodnog tamburaškog koncerta na programu drugog dana imala i 49. Festival tamburaških pjesama "Zlatni glas Zlatne doline".

Nakon što su izvedene sve koreografije pjesme i plesova folklornih društava svi sudionici su na pozornici zajedno otpjevali pjesmu "Slavonija, Srijem i Baranja". Uslijedilo je zajedničko druženje uz večeru, obvezna slavonska kola, kukunješće i bećarac, a domaćini su uručili svim folklornim društvima zahvalnice i poklone, te svima koji su im u organizaciji smotre folklora pomogli.