Petak, 05 Svibanj 2023 14:04

Započela trodnevna manifestacija "Tambura za dušu" u Kaptolu odličnim koncertom 4 tamburaška orkestra i preko 100 tamburaša

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

KAPTOL - Drugu godinu za redom u Kaptolu se održava trodnevna manifestacija "Tambura za dušu" u sklopu koje svaku večer imamo jednu od priredbi. Prvu večer imali smo prigodu posjetiti i uživati u odličnom koncertu 4 tamburaška orkestra sa preko 100 tamburaša pod nazivom "Tambura bez granica".  Ovaj koncert je imao i međunarodni koncert jer su nastupili uz domaći Tamburaški orkestar Kaptol iz Kaptola, Kutjevački tamburaški orkestar iz Kutjeva i gostujući Subotički tamburaški orkestar iz Subotice. Svi su izveli po tri tamburaške skladbe uz soliste, a nakon toga posebni revijalni koncert pripremio je Požeški dio orkestra od 120 tamburaša s skladbama koje su izvodili na koncertu "Najljepše pjesme sa šokačke rapsodije 2023. godine" izvedenog u ožujku u Zagrebu. Oni su izveli desetak skladbi u kojima su se izmjenjivali brojni solisti koji su pjevali najpopularnije tamburaške skladbe i tamburaške uspješnice.

Na početku koncerta sve je pozdravio načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić izrazivši svoje zadovoljstvo što su evo od samih početaka prije gotovo 50 godina sa "Zlatnim glasom Zlatne doline" došli do ove trodnevne tamburaške manifestacije koja slavi tamburašku glazbu. Koncert se održao u Sportskoj dvorani OŠ Vilima Korajca u Kaptolu.

Zamjenik županice Ferdinand Troha istakao je u svom pozdravnom govoru da je sa ovim manifestacijama Kaptol postao središte tamburaške glazbe, što je ustrajao i nastavlja s tradicijom tamburaša i njegovanju naše baštine.

Manifestacija "Tambura za dušu" nastavlja se večeras, petak 5. svibnja 48. Tamburaškim festivalom "Zlatni glas Zlatne doline Kaptol 2023." koji počinje od 20,30 sati u Sportskoj dvorani OŠ Vilima Korajca u Kaptolu. Očekuju nas 24 nove tamburaške skladbe u natjecateljkom dijelu u borbi za Zlatni glas po ocjeni žirija i ocjeni posjetitelja. Nakon toga slijedi revijalni dio i koncert Viktorije Kulušić Đenke i poslije proglašenje pobjednika festivala.