Petak, 09 Prosinac 2022 12:38

Humanitarni koncert za Županijsku ligu protiv raka u Glazbenoj školi Požega

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Tradicionalno Županijska liga protiv raka u vrijeme Adventa organizira i svoj godišnji Humanitarni koncert u kojem prikuplja sredstva za rad Lige. Članice lige su pripremile i niz ručnih radova, suvenira, ukrasa za bor i božićnih ukrasa koje su ponudile posjetiteljima koncerta uz dobrovoljni prilog, a dobrovoljni prilog bio je i ulaznica za koncert.

Sve posjetitelje koji su napunili koncertnu dvoranu Glazbene škole na početku je pozdravio ravnatelj škole Alen Kovačević i zamjenik županice Ferdinand Troha. Uz tamburaški orkestar Glazbene škole, koji je otvorio koncert nizom popularnih skladbi pod ravnanjem Saše Botičkog, u nastavku smo slušali Školski band, komorne sastave i nekoliko vrlo uspješnih solističkih izvedbi.

Za kraj koncerta imali smo pravu poslasticu, našu Požežanku Ivanu Kindl koja je izvela nekoliko skladbi od svojih početaka, prvu zajedno s Alenom Kovačevićem na klaviru, ostale uz Školski band Glazbene škole. Ivana je izvođenjem nekoliko svojih uspješnica, zatim božićnih skladbi koje najviše voli potakla posjetitelje na dugotrajni pljesak.