Subota, 10 Prosinac 2022 10:36

Izložba fotografija srednjovjekovnih utvrda Požeške gore u Natječaju HPD "Sokolovac" Požega

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Nagrađene fotografije snimili Nikolina Raguž, Hrvoje Mikolčević i Vladimir Matoković  -

IMG 9537

 

POŽEGA -  HPD "Sokolovac" Požega otvorio je prije gotovo dvije godine Natječaj za fotografiju pod nazivom "Požeški gorski stražari", u kojemu je naveo autore na naprave fotografije raznih srednjevjekovnih utvrda, kula, dvoraca koji su ostali po cijelom prostoru požeškog gorja i okolice. Naravno da su vrijedni planinari koji gotovo svakog tjedna idu na neki od pohoda bili vrijedni i u fotografiranju tih pohoda a posebno brojnih starina, ruševina, kula i i utvrda, pa je natječaj pristiglo 50-tak fotografija "Požeških gorskih stražara". Priređena je izložba pristiglih radova u prostorima Društva naša djeca Požega.IMG 9539

 

Izbrane su i najbolje tri fotografije koje su nagrađene vrijednim poklonima. Autori nagrađenih fotografija su Nikolina Raguž, Hrvoje Mikolčević i Vladimir Matoković. Prije dodjele nagrada o natječaju, fotografijama i naravno temi fotografija govorio je Vjekoslav Kramberger, urednik planinarske Biblioteke Papuk i predsjednik HPD "Sokolovac" Bruno Horvat.

IMG 9540

 

Izložbu i rad požeških planinara okupljenih u Sokolovcu pohvalio je zamjenik županice Ferdinand Troha koji je nagrađenima i uručio nagrade.

Izložba će u prostorima Društva Naša djeca Požega biti otvorena do 8. siječnja 2023. godine.

IMG 9544