Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 14:21

Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2019.“ održat će se 10. svibnja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

45. TAMBURAŠKI FESTIVAL POD MEDIJSKIM POKROVITELJSTVOM TJEDNIKA "KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA"  -

KAPTOL – Organizatori tradicionalnog i jubilarnog 45. Festivala tamburaških pjesama “Zlatni glas zlatne doline 2019.” dogovorili su datum održavanja te priredbe u Kaptolu, a bit će to u petak 10. svibnja iduće godine. Po prvi puta izvest će se dvadesetak novih pjesama pisanih za taj festival, a nastupit će brojni pjevači i tamburaški  sastavi s područja kontinentalne Hrvatske.

 - Imajući u vidu da je dogodine vrijedan jubilej kaptolačkog festivala 45. godišnjica, pripremamo obogaćivanje sadržaja i festivalskog programa – kazao nam je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić najavivši da će se uskoro otkriti detalji festivalske priredbe.

Natječaj za nove pjesme raspisan je odmah nakon ovogodišnjeg festivala, a studijske snimke novih još neobjavljenih pjesama u izvođenju vokalnih solista, tamburaških sastava i pjevačkih skupina izvođači, autori ili tonski studiji trebaju slati do kraja ožujka na adresu: Udruga za glazbu i pisanu riječ “Pan press” Požega, Vučjak 9 ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tijekom travnja iduće godine odabrat će se pjesme za javno izvođenje, a kao i ranijih godina, objavit će se festivalski album. Odlukom stručnog suda dodijelit će se tri nagrade za najbolje pjesme i izvedbe, a isto toliko nagrada na osnovu glasova posjetitelja u dvorani.

IMG 7273Uz Udrugu za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege koja je nositelj programa festivala, organizator priredbe  je općina Kaptol, a pokrovitelj Požeško-slavonska županija. Tjednik Kronika požeško-slavonska je medijski pokrovitelj festivala.

Čelništvo „Zlatnog glasa zlatne doline“ i nadalje daje naglasak na produkciju festivala, tako da će biti video sniman, a nakon toga slijedi obrada zvuka. Očekuje se da će novi festival emitirati više domaćih televizija u svojim glazbenim programima kao što su emitirali i prethodnih godina, a to su CMC televizija, Jabuka TV, DMC, Poljoprivredna TV, Osječka TV, Trend TV, Plava TV, SB TV  i Vinkovačka TV, kao i nekoliko televizija iz susjednih zemalja. To je svakako uspjeh jednog od manjih festivala, da ima tako raširenu gledanost na desetcima medija, više i od nekih tzv. velikih festivala.  (T)