Nedjelja, 19 Lipanj 2016 12:27

Kako spojiti turističke zajednice s agencijama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RADIONICA NA TEMU DESTINACIJSKOG MENADŽMENTA -

POŽEGA - Hrvatska turistička zajednice i Udruga hrvatskih putničkih agencija u suorganizaciji Požeško-slavonske turističke zajednice održali su radionicu pod nazivom “Destinacijski menadžment - koordinacija aktivnosti lokalne zajednice i turističkih agencija na razvoju turističkih proizvoda”. Radionicu je vodila dr. sc. Romana Lekić na kojoj su se okupili predstavnici iz pet županija koji IMG 0591djeluju u privatnom i javnom sektoru koji se bave turizmom.

- Tema na radionici ima za cilj spojiti ono bez čega nema destinacijskog menadžmenta i upravljanje destinacijom turističke agencije i zajednice. Mi na jedan konkretan način istražujemo koju atrakcijsku osnovu i resurse imamo iz čega stvaramo novi turistički proizvod za turiste koji su kreativci za turizam novog doba. Odmičemo se od onog masovnog turizma i pokušavamo naš kontinent prezentirati i pokazati na drugi način, konkretno turističkim proizvodima koje mogu kupiti i doći. Udruga hrvatskih putničkih agencija je uvidjela da toge nedostaje iz kojeg sam razloga i ja osobno došla da u tom pomognem. Iznenadila sam se jako ugodno koliko je ljudi došlo, kako iz turističkih zajednica tako i turističkih agencija – istakla je dr. sc. Romana Lekić.

O tome da postoji veliki razlog za dolazak turista u ovu destinaciju, u Slavoniju, dr. Lekić je naglasila kako nismo niti svjesni što imamo te da se treba poraditi na osvješćivanju što se sve ima od nematerijalne baštine do načina života i hrane što su sve prihvatljivi resursi te da sve to treba staviti u funkciju i oblikovati u turistički proizvod.

Tekst/foto: Vladimir Protić