Srijeda, 02 Ožujak 2016 12:55

Strateški projekti županije u narednom razdoblju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANO GOSPODARSKO-SOCIJALNO VIJEĆE POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Kako je bilo nekih kadrovskih promjena predstavnika u Gospodarsko-socijalnom vijeću Požeško-slavonske županije, koje čine socijalni partneri, predstavnici sindikata, predstavnici gospodarstva i poduzetnika i predstavnici regionalne samouprave, došlo je do konstituiranja novog saziva, kojega na jednoj od slijedećih sjednica očekuje i izbor novog IMG 3259predsjednika. Sada gospodarsko socijalno vijeće vodi Željko Jakopović, predstavnik samouprave, a rotacija se vrši svake godine između jednog od socijalnih partnera. Sljedeći na redu za davanje predsjednika su sindikati.

Gospodarsko socijalno vijeće Požeško-slavonske županije sastalo se kako bi razmotrilo županijske strateške projekte u narednom razdoblju, od kojih su svakako najznačajniji Akumulacija Kamenska, revitalizacija i razvoj stočarstva, koje se posebno odnosi na svinjogojstvo u kojemu se kao partner za veće količine tovljenika pojavljuje Istarska županija za proizvodnju europski zaštićenog istarskog pršuta, koji u svojoj dozvoli za proizvodnju ima odobrenu našu županiju kao sirovinsku bazu, zatim razvoj prometne infrastrukture i revitalizacija i pronalaženje partnera za odmaralište na Zvečevu i izgradnju turističkih kapaciteta. Predsjednik Jakopović smatra da bi IMG 3260GSV trebao imati veću važnost, iako je ona samo savjetodavna, te da bi se o svim značajnijim pitanjima o kojima se odlučuje u Saboru i na Vladi RH, prije trebala provesti rasprava na županijskim GSV-ima, te onda GSV na državnoj razini čije bi zaključke uvažavali na državnoj razini prije odlučivanja.

Gospodarsko socijalno vijeće raspravljalo je i o tome da značajan dio javnog novca prolazi mimo sustava i nekontrolirano.

Tekst/foto: Vladimir Protić