Utorak, 13 Listopad 2015 14:05

Očekuje se natječaj za Poduzetnički inkubator

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

GRAD POŽEGA OBAVIO PRIPREMNE RADNJE ZA PODUZETNIČKU ZONU -

POŽEGA – Grad Požega obavio je sve pripremne radnje tijekom prošle dvije godine potrebne za formiranje nove Poduzetničke zone Sjever u kojoj se planira i gradnja Poduzetničkog inkubatora. – Stvorili smo uvjete za razvoj poduzetništva i privatnu inicijativu poduzetnika i gospodarstvenika koji žele proširiti svoju djelatnost ili nove poduzetnike koji bi željeli pokrenuti posao u našem gradu i zapošljavati ljude. U protekle dvije godine riješili smo problematiku na prostoru od 37 ha gdje je trenutno na raspolaganju sva IMG 1392potrebna infrastruktura, vodovod, kanalizacija i ostalo. Na gradskoj čestici planirana je i gradnja Poduzetničkog inkubatora. U zoni postoje čestice od 700 m2 do 23.000 m2 od toga je 10-tak u vlasništvu grada Požega a ostale parcele su u privatnom vlasništvu ili vlasništvu države. – istakao je gradonačelnik Vedran Neferović te dodao da je Grad Požega pokrenuo postupak kod agencije DUDI za dobivanje tih čestica u vlasništvu RH koje bi bile ponuđene poduzetnicima.

IMG 1396- Mi smo sve naše aktivnosti oko Poduzetničkog inkubatora, pa ishodili i građevinsku dozvolu za 2015. godinu u kojoj su bili najavljivani natječaji za financiranje gradnje. Kako su to ostale samo puste želje i ti natječaji kasne zbog neodgovornog ponašanja onih koji su ga trebali raspisati. Mi smo spremni ali nedostaje aktivnost Ministarstva poduzetništva – izrekao je kritiku gradonačelnik Neferović dodajući da to javnost treba znati, a da su oni spremni primiti kritiku da to nisu sve pripremili.

- Poduzetnički inkubator gradio bi se na površini od 1.494 m2, na čestici od 5.722 m2, obuhvaća 4 proizvodne hale, 13 uredskih prostorija od kojih je jedna velika, jednu konferencijsku dvoranu i jedan prostor za edukaciju u kojemu bi se održavale radionice i pružale savjetodavne usluge poduzetnicima koji su smješteni u inkubatoru. Cijeli prostor je prilagođen radu više malih i srednjih poduzetnika - rekla je Ines Čevapović, voditeljica projekta inkubatora.
Cijeli projekt inkubatora vrijedan je 15 milijuna kuna a gradonačelnik Neferović pozvao je sve buduće saborske zastupnike s ovog područja da pomognu oko rješenja Poduzetničke zone na državnom nivou, jer grad je odradio sve i sada se nalazi pred ovom stepenicom. – Do sada od dvojice saborskih zastupnika s područja grada Požega nisam doživio nikakav interes na tu temu.

Tekst/foto: Vladimir Protić