Subota, 21 Veljača 2015 13:31

Organizirali gospodarski Sajam vježbeničkih tvrtki

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

(PROMO ČLANAK) POŽEŠKA EKONOMSKA ŠKOLA USPJEŠNO ZAVRŠAVA SVOJ PROJEKT „PODUZETNA ŠKOLA“ -

 POŽEGA – Ekonomska škola Požega već niz godina ima u sklopu redovne nastave otvorene, registrirane i s uspješnim poslovanjem, vježbeničke tvrtke. Takvih tvrtki kojima upravljaju IMG 4235i u njima rade učenici, imaju čak 12 i po tome su jedinstveni u Hrvatskoj ispred svih ekonomskih škola. Projekt vježbeničkih tvrtki „Poduzetna škola“ financijski je poduprlo i Ministarstvo poduzetništva u vrijednosti 50 tisuća kuna.

- Cijeli projekt je edukativnog karaktera za naše učenike, koji su kroz prezentaciju svojih poslovnih planova koje su radili u sklopu projekta, pokušali razviti svoju poslovnu ideju, i na taj način po završetku škole okušati se u budućnosti u nekom obliku samozapošljavanja. Budući da se radi o ekonomskoj školi obavili smo sve kompletne radionice u suradnji s poduzetničkim centrom, posjetili smo zagrebački Poduzetnički centar i ovaj je sada kruna svega, „Sajam vježbeničkih tvrtki“ gdje će 12 tvrtki pokazati svoje vještine, umijeće trgovanja, prezentacijske vještine. Podržala nas je u tom projektu i Požeško-slavonska županija, Gospodarska i Obrtnička komora, a mi ćemo i u budućnosti nastaviti s ovakvim oblikom rada i povezivanja praktičnog i teoretskog. U projektu je bilo uključeno 160 učenika i 6 mentora – kaže ravnateljica Marinka Parac, te dodaje da je deset najboljih poslovnih planova išlo i na prezentaciju u Zagrebački inkubator kod „poslovnih anđela“ gdje su učenici vidjeli kako se zapravo radi u inkubatoru i u stvarnom poslovnom životu.

– Podržali su inicijative naših učenika, tako da su oni vidjeli da njihove poslovne ideje za koje su mislili da su banalne i nisu dorasle poduzetničkom svijetu, zapravo jesu prave ideje od kojih se počinje. Ohrabrili su ih da sa svojim idejama mogu nastaviti dalje, da imaju dobar start. Vidjeli su da se na osnovu svojih ideja stvarno mogu zaposliti, ali i saznali gdje mogu vidjeti vrijednost svoje ideje, koga pitati za savjet. Vidjeli su da takvih ideja imaju i drugi, da to nije nemoguća misija. Bilo je interesantno kad smo došli u inkubator, tamo smo vidjeli skup najnovijih tehnologija, da barataju s milijunima kuna. Pitaju me učenici pa kud ćemo mi sad sa našim palačinkama, medom, ljekovitim biljem. No dobili su potvrdu da je to sve u redu, jer tako se kreće i takav je početak poslovne ideje.

U školskim hodnicima i učionicama svih 12 vježbeničkih tvrtki sa svojim upravama i djelatnicima predstavilo se javnosti, učenicima svih srednjih škola, a takvu prezentaciju napravit će za učenike završnih razreda osnovnih škola na području Požeško-slavonske županije nebi li ih zainteresirali za upis u Ekonomsku školu.

                   IMG 4256

„Kap sreće“ d.o.o. je tvrtka koja se bavi prodajom vina koja svojim kupcima i partnerima želi pružiti vina najboljih hrvatskih proizvođača, vino koje će biti svjedok velikih trenutaka, novih saznanja i vrijednosti. Želimo osvojiti i opravdati povjerenje brojnih vinoljubaca te osigurati dugoročno zadovoljstvo poštujući tradiciju i vrhunsku kvalitetu naših proizvoda. Za sada prodajemo najkvalitetnija vina proizvođača iz Zlatne doline – istakla je direktorica Monika Hilčešen.

                  IMG 4254

Zdravlje leži u prirodi, slogan je na brošuri tvrtke „Flora“ d.o.o. koja se bavi proizvodnjom proizvoda od ljekovitog bilja. Osnovana je ove godine i proizvodi proizvode u kojima nema dodatnih umjetnih sastojaka, proizvodi su visoke kvalitete i pristupačnih cijena. Proizvodimo čajeve, šampone, losione za tijelo, kreme za sunčanje, labelo za usne, inhalatore – istakla je direktorica Nikolina Kalafadžić.

                  IMG 4252

Zarazite se tehnologijom slogan je tvrtke „Virus“ d.o.o. koja se bavi prodajom računalne opreme i mobitela. Na ovom sajmu pokazali smo što sve nudimo. Imamo 14 zaposlenih i radimo već dvije godine - rekla nam je direktorica Sara Bočkaj.

                  IMG 4250

Sve što Libro ima, na usluzi je svima kažu u tvrtki „Libro“ d.o.o. koja se bavi trgovinom na veliko i malo uredskom opremom, strojevima i priborom. Tvrtka je osnovana još 2002. godine, a misija joj je pružiti svakom kupcu najbolju vrijednost za novac kroz vrhunsku uslugu i zadovoljstvo kupnje pomno izabranog asortimana kvalitetnih roba s naglaskom na povoljno, kvalitetno, profesionalno - rekla je direktorica Ivana Tokić, zapošljavaju 15 djelatnika, a organizirali su i humanitarni koncert kako bi pomogli Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Mi“.

                  IMG 4248

Tvrtka „TO DO“ d.o.o. se na svojoj brošuri reklamira sloganom „Za kuću, za stan, elektromaterijal ispunja Vaš san“, a bavi se trgovinom na veliko i malo elektromaterijalom. Posluje od 2008. godine, a najviše se bavi proizvodnjom žarulja, stolnih lampi i dr. Iz godine u godinu trudimo se svojim kupcima pružiti sve kako bi zadovoljili njihove potrebe - istakla je direktorica Martina Pilaš.

                  IMG 4247

„Viktorija“ d.o.o. trgovina na veliko je uredskom opremom, čokoladom i kavom, broji 14 zaposlenih i preko njih možete „Ostvariti neostvarivo“, stoji na njihovoj reklami. Prodajemo uglavnom Mikado čokolade i kavu Glorija, to nam najbolje ide - kaže direktorica Laura Vujić, koja ističe da je zadovoljan korisnik njihova konkurentska prednost i najveća nagrada. Žele postati prvi izbor svojih kupaca.

                  IMG 4244

Tvrtka „Stilko“ d.o.o. bavi se trgovinom poslovnom odjećom i obućom a reklamira se sloganom „Obuci svijet sa Stilkom“. Robu nabavljamo od naših dobavljača – proizvođača, te kvalitetnom robom, preko akcija, sniženjima dolazimo do svojih kupaca. Prodajom kvalitetne odjeće i obuće želimo unaprijediti stil vježbeničkih tvrtki, zadovoljiti kupce, nadmašiti njihova očekivanja te ostvariti profit - kaže Josipa Bekić, direktorica tvrtke.

                 IMG 4242

Zeleni ured tvrtke „Alfa“ d.o.o. pokazuje da zaposlenici posluju po načelima zelenog ureda kako bi u svakodnevnom uredskom poslovanju smanjili troškove energenata i materijala koji se koristi u poslovanju, te sve preveli na digitalni oblik i smanjili negativan utjecaj na okoliš i potrošnju papira. Tvrtka broji 14 zaposlenika a bavi se trgovinom na veliko električnim aparatima za kućanstvo, radio i TV uređajima - kaže Alma Josipović, direktorica tvrtke kojoj je vizija biti moderna, učinkovita i inovativna tvrtka. Tvrtka „Konekta“ d.o.o. bavi se trgovinom na veliko električnim aparatima za kućanstvo i također posluje po principima Zelenog ureda. Prodajemo aparate tvrtke Gorenje, Elektrolux Philips i dr., a želja nam je s našim partnerima ostvariti kvalitetne odnose na obostrano zadovoljstvo - kaže direktor Tin Sedlaček.

                IMG 4238

Trgovina sigurnosnom opremom „Protect“ d.o.o. posluje od 2007. godine zapošljava 15 djelatnika u 5 odjela. Prodajemo sigurnosne kamere, sefove, protuprovalna vrata, sigurnosne brave i brave na otisak prsta. Surađujemo sa svim većim vježbeničkim tvrtkama u Hrvatskoj -  ističe Sofija Malnar, direktorica tvrtke koja je i društveno odgovorna i smatra da su najveća vrijednost njihovi zaposlenici.

               IMG 4240

Marketinška agencija „Gama“ d.o.o. uspješno posluje već dugi niz godina a vizija im je postati vodećom marketinškom agencijom na tržištu vježbeničkih tvrtki. Nudimo oglašavanje tvrtki, izradu jumbo plakata, pozivnica i čestitki, majice i šalice s tiskom, radio i TV reklame - kaže Lorena Senjak menadžer tvrtke, koja ističe da se mogu pohvaliti svojim motiviranim, obrazovanim i kreativnim osobljem u tvrtki. Prihvatili su zdušno i ponudu Agencije za marketing i izdavaštvo Kruna da naprave reklamne slogane i jumbo plakate za požeške proizvodne tvrtke koje će ponuditi tim tvrtkama za njihovo vanjsko oglašavanje na jumbo plakatima i u tjedniku Kronika požeško-slavonska, promidžbu onako kako je vide mladi.

             IMG 4236

Tvrtka „iTM“ d.o.o. bavi se uređenjem interijera i trgovinom vrata, prozora i uredskog namještaja. Poslujemo sa školama i drugim vježbeničkim tvrtkama. Imali smo evo jedan zahtjev iz Virovitice za izradu većeg broja ljesova, no nismo mogli udovoljiti njihovoj narudžbi – pojašnjava poslovanje Mato Grčević, direktor tvrtke već drugu godinu za redom.

Tekst/Foto: Vladimir Protić