Ponedjeljak, 26 Siječanj 2015 09:58

Postojeći kapaciteti popunjeni

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PLETERNIČKI PODUZETNIČKI CENTAR PUN POGODAK -

 PLETERNICA - Izgradnja Tehnologijsko-inovacijskog centra s poduzetničkim IMG 0180inkubatorom za razvoj ruralnog gospodarstva i poduzetništva u Pleternici, pokazala se punim pogotkom. Potvrđuje to i činjenica da su svi proizvodni pogodni popunjeni, a Pleterničani razmišljaju o izgradnji novog inkubatora.

Zahvaljujući mnogim pogodnostima koje nudi Poduzetnički centar grada Pleternice tu su svoje mjesto našli mnogi mladi obrtnici i poduzetnici početnici od Đure Dragić do  Antuna Štimca koji ističu kako im je u inkubatoru izuzetno dobro jer im iz centra pomažu da realiziraju svoje ideje.

Poduzetnicima početnicima upravo je inkubator, rekao je poduzetnik Stjepan Dravec bio jedinstvena prilika da se upuste u poduzetničke vode. Tako njemu odgovara što ima  odgovarajući prostor kojega teško da bi sam osigurao.

IMG 0176U poduzetničkom je inkubatoru svoje mjesto našlo sedam poduzetnika i obrtnika, koji trenutačno zapošljavaju 15-ak radnika.  U inkubatoru je smješten i Poduzetnički centar, koji svima njima pomaže u izradi projekata, projektnih prijava i drugih poslova, kako bi bili što uspješniji.

- Osluškujemo njihove ideje i pratimo što oni žele ali i što traži tržište. Upravo iz tih razloga sada postojeći inkubator želimo proširiti jer ima interesa i za većim proizvodnim pogonima. Naravno i to proširenje kao i izradu dokumentacije želimo financirati sredstvima Europske unije – istakla je Marije Šarić, direktorica Poduzetničkog centra.

Izgradnja Tehnologijsko inovacijski centra s inkubatorom koji zauzima više od tisuću četvornih metara korisnoga prostora, tako je dao novi poticaj razvoju obrtništvu i malom poduzetništvu u pleterničkom kraju. Zato ne čudi što Pleterničani sada žele povećati kapacitete inkubatora.

Tekst: V.Re. Foto: arhivska fotografija (Vladimir Protić)