Srijeda, 17 Rujan 2014 09:45

Pakračani i Lipičani bez redukcija u sušnom periodu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

GRADI SE VODOCRPILIŠTE GAJ VRIJEDNO 14 MILIJUNA KUNA  -

 LIPIK / PAKRAC – Jedna od najvećih ovogodišnjih investicija na pakračko-lipičkom području je Vodocrpilište Gaj na kojemu se i ovih dana intenzivno radi. Vrijednost investicije, koja je dugo najavljivana a Lipičani i Pakračani ju željno iščekivali, jest 11,5 milijuna kuna, bez PDV-a. - Vodocrpilište će nam osiguravati 17 litara vode u sekundi što u praksi znači da će problem nestašice vode u sušnom periodu na ovom području biti riješeno. Više nam se neće, kao ranijih godina tijekom ljeta, događati redukcije ili recimo da neka kućanstva imaju samo tehničku vodu za korištenje. Sada ćemo mirno moći čekati da se izgradi Šumetlica – kazao je direktor tvrtke Vode Lipik d.o.o. Marijan Pierobon.
Vodocrpilište se gradi na prostoru između Gaja i Brezina a važno je za istaći kako čak 90 posto novca osiguravaju Hrvatske vode dok će se preostalih deset posto namaknuti iz proračuna gradova Pakraca i Lipika. Inače, tehnički dio poslova na vodocrpilištu trebao bi biti završen za mjesec dana.
Što se tiče Šumetlice, minimalni radovi su započeti čime je izbjegnuta opasnost da istekne važeća građevinska dozvola i cijeli posao se ponovo odgodi za nekoliko godina. - Dodatno ohrabruje i to da je Vlada dala odobrenje za kreditno zaduženje Hrvatskim vodama za više projekata među kojima je i Šumetlica. Zato vjerujemo kako bi se s većim radovima moglo krenuti dogodine – dodao je M.Pierobon.