Utorak, 10 Lipanj 2014 14:42

Nakon obustave danas svi normalno rade

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

RADNICE SLOGE DOBILE POLA PLAĆE ZA TRAVANJ -

POŽEGA – Nakon spontane i nenajavljene obustave rada u IMK Sloga u stečaju danas svi pogoni rade normalno. Poslije razgovora sa stečajnim upraviteljem Milanom Nakićem uslijedila je i isplata pola plaće za travanj, što je sve radnice u šivaonama malo umirilo i nastavljeno je s proizvodnjom.
- Nije nitko ni jučer dobio otkaz, nego kada su dvije radnice rekle da odbijaju dalje raditi dok ne dobiju plaću, ja sam ih poslao na godišnji odmor kojega imaju još neiskorištenog. Kako i one i mi svi zaposlenici imamo ugovor na određeno vrijeme do 15. lipnja nitko nije htio zaoštravati situaciju, jer obustava rada izvedena je potpuno nelegalno. Ostavili smo svima da sami odluče, pa tako i za ove dvije radnice, za koje smatram da su to napravile malo u afektu i uz puno nervoze, koja zapravo nikome nije potrebna. Nakon ovog datuma stečajni upravitelj će po potrebi proizvodnje produžiti ugovore o radu – kaže direktor Ivica Žager, a očekuje da će se i ove dvije radnice ispričati i izjasniti dali žele dalje raditi.
Inače po riječima stečajnog upravitelja Nakića dalji rad ovisi o ugovorenoj proizvodnji, ali i svakako o efikasnosti svih radnika i poštivanju ugovora o proizvodnji konfekcije. Drugih sredstava osim onih koji tvrtka u stečajnom postupku zaradi nema, pa tako niti sredstava za isplatu plaće. Svima i tako nad glavom visi mač stečaja koji bi svi rado izbjegli, i uprava sve pokušava da se to izbjegne i sačuvaju radna mjesta.