Četvrtak, 03 Travanj 2014 12:00

Pleternički poduzetnički inkubator dobio novog stanovnika

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Stjepan Dravec širi posao u 'svijetu lima'

PLETERNICA - Pleternički Poduzetnički inkubator dobio je novog stanovnika – tvrtku Lim rad d.o.o. u vlasništvu Stjepana Draveca. - Ovih dana, evo, sa svojim radnicima intenzivno pripremam prostor za početak rada koji bi intenzivno trebao krenuti tijekom travnja. Do sada sam sve imao kod sebe, kod kuće u malom i neprimjerenom prostoru. Kako posao postepeno stalno širim, a imam i još neke planove, bilo mi je nužno preseliti se – kazao je Stjepan.
lim rad5mNekada je Stjepan bio zaposlen u Limpresu odakle je otišao prije sedam godina a vlastitu tvrtku je osnovao 2011. godine. Trenutno zapošljava tri radnika. – Posla ima dovoljno. Po potrebi, možemo obaviti sve poslove koje imaju veze s limom: montiramo limene krovove, limenu lamperiju, krovne prozore… prodajemo i dostavljamo sve limene proizvode, od imitacije crijepa, valovitih ploča i ostalog – dodao je Stjepan.
U pokretanje firme Stjepan je uložio više od 300 tisuća kuna i to vlastitih. Zaduživati se nije želio jer, kaže, radije će se širiti postepeno ali sigurno nego s ‘kreditom za vratom’. Zakupljeni prostor u inkubatoru prve godine neće plaćati ništa a slijedeće godine zakupnina će biti 25 posto stvarne vrijednosti. – Planiram dalje širiti posao a to znači i nabaviti nove strojeve. Što prije bih želio kupiti jednu savijačicu i za to ću pokušati nabaviti novce iz EU. Upravo dogovaram da mi u Poduzetničkom centru pomognu napraviti projekt. Obzirom da sam početnik koji se širi i da nemam dugovanja prema nikome, uvjete iz natječaja zadovoljavam... pa ćemo vidjeti. U još daljim planovima razmišljam i o gradnji vlastite hale ovdje u poduzetničkoj zoni – kazao je na kraju Stjepan. Naravno, dodao je, širenje posla podrazumijeva i zapošljavanje novih radnika. Vjerojatno već i ove godine.