Četvrtak, 27 Ožujak 2014 11:17

Župan Alojz Tomašević primio polaznike u projektu

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

„Menadžeri lokalnog razvoja“

 POŽEGA – U sklopu projekta „Menadžeri lokalnog razvoja“ 18 polaznika s područja Požeško-slavonske županije uspješno je završilo obuku koja je financirana iz sredstava Europske unije. Oni su kroz godinu i pol dana, u preko 500 radnih sati obuke i treninga savladali vođenje procesa razvoja u općinama i gradovima, te se osposobili za pisanje i vođenje projekata koji za cilj imaju razvoj lokalnih zajednica.
IMG 2445– Vi možete sada široj zajednici pružiti nove informacije mogućnosti razvoja. Mi možemo promišljati kako privući investitore, kako pripremiti i voditi projekte, a to prije svega moraju raditi osposobljeni ljudi. Upravo vaše znanje i vaša želja bit će garancija uspjeha i naše zajednice, a vi se morate aktivno ponuditi svima koji razmišljaju kako podići svoje gospodarstvo na višu razinu. Kroz pisanje projekata vi možete pomoći u privlačenju sredstava iz strukturnih fondova – istakao je župan Tomašević, koji je savjetovao svim polaznicima da ne čekaju da se negdje otvori radno mjesto za njih nego da iniciraju svojim radom otvaranje radnih mjesta gdje će i oni naći svoju egzistenciju.
IMG 2446Činjenica je da Hrvatska u nekoliko godina može povući zaista velika sredstva, preko 10 milijardi eura, treba se angažirati i ta sredstva privući. – Smatram da bi se vi trebali fokusirati na mjere ruralnog razvoja, gdje je Hrvatska samo za poljoprivredu dobila velika sredstva, ne samo za razvoj poljoprivrede nego i za život i razvoj svih gospodarskih grana u ruralnim sredinama. Imamo 3.000 samo obiteljskih gospodarstava gdje leži velika šansa i za vas i ta gospodarstva, male obrtnike i poduzetnike – rekao je zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović.
Ispred sada već obučenih Menadžera lokalnog razvoja na prilici koju su im dali zahvalila se Jasmina Safundžić – Zahvalni smo za ovu priliku koja nam je pružena da nešto naučimo, da nešto napravimo, da razvijamo svoje vještine. Nama je to svima bilo jedno veliko iskustvo, krenuli smo s puno elana znajući da nešto možemo promijeniti, dati nešto gradu, županiji. Mogućnosti koje sada imamo netko će sigurno prepoznati.