Petak, 04 Travanj 2014 19:29

Promovirani novi majstori u obrtničkim zanimanjima

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Budućih 14 obrtnika imaju optimizma

 POŽEGA – Obrtnička komora Požeško-slavonske županije nositelj je obrazovanja obrtnika ali i polaganja majstorskih ispita za buduće obrtnike. U prvom ovogodišnjem ciklusu obrazovanja koje je započelo još prošle godine promovirano je 14 novih majstora u 8 obrtničkih zanimanja. Od 1996. godine kada je započeo ovaj vid obrazovanja do sada je majstorske ispite položilo 367 kandidata, od toga 68 za frizere, 46 za automehaničare, 45 za kuhare, 33 za stolare, 21 za zidare, 18 za klesare, 18 za natkonobare i za još desetak obrtničkih zanimanja.
Položenim majstorima čestitali su i uručili diplome dr. sc. Vesna Vlašić, pročelnica odjela društvenih djelatnosti županije i Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika grada Požege. Tako smo dobili po dva krojača muške odjeće, frizera, pekara, kuhara, natkonobara, te po jednog autoelektričara i elektroinstalatera.
- Za majstorski ispit pripremala sam se gotovo šest mjeseci. Ovaj ispit mi je bio potreban pošto već imam ugostiteljski obrt s restoranom da mogu primati učenike na praksu i sudjelovati u obrazovanju obrtnika, ada i samoj sebi povećam obrazovanje s kojim ću sada lakše savladavati svoje obveze – rekla je Slobodanka Grujić koja je sada postala majstor natkonobar.
Novi majstori postali Danko Radić, Daniel Barukčić, Jasna Jovanović, Dinko Straka, Alen Devčić, Blagica Franković, Marija Bek, Jurica Soldo, Željko Vidović, Ivica Petrusek, Slobodanka Grujić, Marina Miškulin, Ana Vugrinović i Robert Maletić.