Srijeda, 11 Prosinac 2013 10:04

I dalje pružati osiguranicima najkvalitetniju uslugu osiguranja

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

RAZGOVOR S POVODOM: Željko Pavlović, direktor poslovnice Požega Croatia osiguranja -

Nakon nedavnog prestrukturiranja u mreži filijala Croatia osiguranja, najvećeg osiguravatelja na području naše županije za direktora požeške poslovnice imenovan je Željko Pavlović, diplomirani ekonomist iz Požege. Otac četvero djece, u Croatia osiguranju radi već 20 godina, a na dužnosti direktora prodaje u požeškoj Filijali zadnjih 7 godina. Željka osim što dugo godina obavlja poslove osiguranja šira javnost poznaje i kroz dugogodišnje djelovanje u poznatim požeškim glazbenim sastavima.
 

• Filijala Požega je nedavno postala poslovnica. Što znači ta promjena?

- Za naše buduće i sadašnje osiguranike ovom se internom organizacijskom promjenom neće promijeniti ništa. Kod nas će i dalje moći dobiti kompletnu uslugu kao i do sada, od prodaje, savjetovanja, zaključenja police pa do procjene i likvidacije štete. U Croatia osiguranju je ove godine započeo projekt restrukturiranja poslovanja na svim ključnim razinama, kako u Upravi Društva tako i u svim podružnicama tvrtke. Cilj je upravo poboljšanje usluge našim klijentima, modernizacija poslovanja, smanjenje neproduktivnih troškova i uvođenje efikasnijeg odvijanja poslovnih procesa. IMG 4555
 

• Kako se gospodarska kriza odrazila na poslovanje na našem području?

Kao što znate zbog krize je i na našem području, kao i u cijeloj Hrvatskoj, dio tvrtki prestao s radom ili su smanjili premije osiguranja zbog nedostatka novca. Veliki broj naših osiguranika bori se i dalje sa nelikvidnošću ili se nalazi u velikim poteškoćama. Usprkos svim tim problemima bivša filijala, a sadašnja poslovnica Požega zabilježila je u proteklih pet godina pozitivan rezultat uz rast dobiti. U tome smo uspjeli zahvaljujući vjernosti, lojalnosti i povjerenju naših osiguranika koji su naša najvrjednija konkurentska prednostI. Mi imamo osiguranike koji već imaju 30, pa čak i 45 godina neprekinutog „staža“ osiguranja u Croatia osiguranju.
 

• Usprkos krizi i jakoj konkurenciji zadržali ste lidersku poziciju u većini osiguranja?

Croatia osiguranje je uvjerljivi tržišni lider u osiguranju u Hrvatskoj. Najstarije smo društvo u regiji i jedno od najstarijih u Europi, a iduće godine slavimo 130 godina uspješnog rada i 109 godina prodaje životnih osiguranja. Kroz našu dugu povijest opstali smo zahvaljujući, prije svega, snazi i sigurnosti koju je kroz partnerski odnos pružamo svojim osiguranicima. Ono što mi želimo jest da nas klijenti vide kao životnog suputnika koji mu čini život lakšim i sigurnijim. Zato je naš cilj i dalje pružiti osiguranicima najkvalitetniju uslugu osiguranja jer vjerujemo da je zadovoljan osiguranik najbolja preporuka. 

 • Kako ste zadovoljni ovogodišnjim rezultatima?

Iznimno smo ponosni na činjenicu da Croatia osiguranje na našem području drži oko 60 posto tržišta osiguranja. Usprkos jakoj konkurenciji u obveznom auto osiguranju imamo tržišni udio od gotovo 50 posto na području naše Županije.
Rezultat je to činjenice da naše proizvode kontinuirano prilagođavamo željama i potrebama naših osiguranika, a u slučaju šteta nastojimo osigurati pravičnu i brzu isplatu. S istom strategijom poslovanja nastavljamo i u idućoj godini. Naš cilj je da svaki građanin, mali, srednji ili veliki poduzetnik dobije policu „krojenu“ po vlastitoj mjeri, željama i potrebama. Vjerujemo, a što potvrđuju i inozemna iskustva da će se taj trend proširiti na sve vrste osiguranja.
 

• U kojim vrstama osiguranja bilježite rast?

Raduje nas što je čak 21 škola iz naše Županije izabrala upravo nas za partnere u osiguranju učenika od nezgode. Pokazuje to da je i u krizi u našem kraju razvijena svijest o nužnosti osiguranja naše djece od svih nezgoda koje im prijete. Ovaj naš proizvod smo nadopunjavali proteklih godina pa smo tako omogućili drugo liječničko mišljenje specijaliste. Uveli smo i pokriće nekih novih rizika a to su: „gubitak stalnog zuba“, dio troškova participacije, određeni iznos troškova spašavanja uslijed nezgode unutar granica Republike Hrvatske kao i rizik loma kostiju.
Ovim putem želim zahvaliti svim ravnateljima, nastavnicima, roditeljima i učenicima na dosadašnjem ukazanom povjerenju. Uvjeren sam da će Croatia osiguranje biti i nadalje lider na našem području kako pri osiguranju učenika tako i u svim drugim vrstama osiguranja.
 

• Koje bi ste nove proizvode posebno istaknuli?

Croatia osiguranje je ovih dana nadopunila štedno osiguranje djece s pokrićem dva nova rizika. U slučaju da ugovaratelj odnosno osoba koja plaća osiguranje premine (bilo da je riječ o roditelju, rodbini ili drugoj osobi) Croatia osiguranje preuzima daljnje plaćanje police, a u slučaju smrti roditelja Croatia osiguranje će za dijete isplatiti dvostruku vrijednost police. Novost u ponudi je i dodatni bonus od 3% dobiti za sve osigurane srednjoškolce odlikaše.
Uveli smo i pakete osiguranja kućanstva s povoljnom cijenom police od 15 kuna mjesečno za prosječni stan. Naš novi proizvod je kasko DUO koji smo ponudili našim osiguranicima uz policu obveznog auto osiguranja kao dodatnu sigurnost od posljedica sudara s drugim vozilom. Kasko DUO se može sklopiti za sva osobna vozila bez obzira na njihovu starost, a u odnosu na slične proizvode na tržištu, mi nemamo limite isplate šteta. Cijena ovog dodatnog kaska za automobile snage motora ispod/i 80 kW iznosi 600 kuna godišnje ili samo 50 kuna mjesečno. Za vozila sa snagom motora iznad 80 kW cijena kaska DUO iznosi 1.000 kuna godišnje ili samo 83,3 kune mjesečno.
 

• Što planirate u 2014. godini?

U 2014. godini očekujemo konačni oporavak tržišta uz blagi umjereni rast premija osiguranja. Vjerujemo da Hrvatsku očekuje i gospodarski oporavak s postupnim povećanjem zaposlenosti i životnog standarda građana. Usprkoscroatia logo negativnim utjecajima krize, naš plan i cilj je i dalje rasti te ostvariti pozitivne rezultate i to u svim segementima osiguranja. Želimo i dalje pružiti osiguranicima najkvalitetniju uslugu osiguranja. Samo na taj način uspjet ćemo dugoročno ostati vodeća osiguravateljna tvrtka u Hrvatskoj i regiji.
Koristim priliku da svim našim građanima zaželim blagoslovljene Božićne blagdane i sretnu i uspješnu Novu godinu.