Srijeda, 19 Prosinac 2012 17:24

Zlatna kuna najboljim gospodarstvenicima

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

ŽUPANIJSKA GOSPODARSKA KOMORA DODIJELILA PRIZNANJA  -

 

POŽEGA – Gospodarstvo Požeško-slavonske županije kao i cijelo gospodarstvo u RH trpi recesiju i krizu, no ipak neke tvrtke, posebice izvoznici uspješno se bore sa krizom. Oni postižu dobre poslovne rezultate, ulažu u razvoj, zapošljavaju, pa su po ocjenama Županijske gospodarske komore zaslužile priznanje. Pregled gospodarstva iznio je predsjednik županijske komore Luka Balenović.

PC188604„Zlatna kuna“ dodijeljena je u kategoriji malih tvrtki Elposu d.o.o., tvrtki koja se bavi proizvodnjom električnih elemenata i grijača, a nagradu je primio direktor Tomislav Babić. U kategoriji srednjih tvrtki nagradu je dobio Color emajl d.o.o., koja se bavi proizvodnjom kamina i dimovodnih cijevi, a nagradu je primio direktor Goran Šutalo.

Zlatnu kunu u kategoriji velikih tvrtki dobio je Plamen d.o.o., ljevaonica željeza i proizvodnja peći, kamina i štednjaka a priznanje je primio član uprave Vinko Matijević. – Plamen je ove godine u proširenje proizvodnje uložio 45 milijuna kuna, a u tijeku je investicija od 120 milijuna kuna, koja će nam osigurati povećanje kapaciteta za 50%. Plamen izvozi 74% svoje proizvodnje. Danas u Plamenu radi 433 radnika, a ljevaonica i emajlirnica rade u tri smjene i nemožemo više napraviti. Sve je prodano što smo proizveli. Ovoga ljeta zapošljavali smo novih 20-tak djelatnika. Plaće radnika su ove godine porasle 11% a prosječno isplaćena plaća u Plamenu je 4.188, kuna. Plaće su podignute samo radnicima bez uprave tvrtke – rekao je Vinko Matijević.