Ponedjeljak, 09 Siječanj 2017 10:37

Požega će biti prvi grad u kojem počinje 5. sezona nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska 20. siječnja kreće u petu, jubilarnu sezonu, ovaj puta iz Požege. Sportsko-edukativni projekt ima za cilj aktivirati građane i motivirati ih na zdraviji život.

Prvi trening nove sezone, koji se održava u suradnji s Gradom Požegom i Sportskim objektima Požega, održat će se u požeškoj dvorani Tomislav Pirc, u petak 20. siječnja s početkom u 13.30 sati. Program će voditi Renata Sopek, dok će sam trening voditi Požežanin Ivan Antunović.

- Uzbuđen sam što konačno dolazimo u moj grad. Vježbali smo diljem Hrvatske, a moja je velika želja bila da novu sezonu započnemo upravo u mojoj Požegi. Pozivam vas sve da nam se pridružite, dođite, napravite sat vremena treninga koji će vam biti okidač i početak aktivnog života! - izjavio je Ivan ususret dolasku u Požegu.

Ivanu će se na treningu pridružiti kolege s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i Biotreninga s kojima će aktivirati sugrađane. Trening sadrži vježbe vlastitom tjelesnom težinom tako da mu mogu pristupiti i početnici, ali i već iskusni vježbači kojima će sigurno biti izazov. Nutricionisti iz Definicije hrane educirat će o pravilnoj prehrani, a liječnici Hrvatske liječničke komore vršit će mjerenje tlaka te savjetovati o zdravlju i zdravom načinu života. Nakon treninga svi će vježbači kao nagradu za trud dobiti bogati poklon paket partnera projekta.

Aktivna Hrvatska nacionalni je projekt nastao kao odgovor na zabrinjavajuće statistike koje pokazuju kako postajemo sve nezdravija nacija koja se sve manje kreće. Naročito zabrinjava podatak da je čak 92% mladih tjelesno neaktivno. Upravo to Aktivna Hrvatska nastoji promijeniti, te organiziranjem zabavnih i edukativnih zajedničkih treninga potaknuti građane na redovito bavljenje sportom i time promijeniti sliku Hrvatske nabolje.

Za vježbanje u Požegi možete se prijaviti putem službene web stranice projekta http://www.aktivnahrvatska.hr na kojoj možete zatražiti i besplatne savjete stručnjaka uključenih u projekt.