Ponedjeljak, 09 Siječanj 2017 13:04

Požega nastavlja ubrzanim koracima s projektima i u 2017. godini

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

TRADICIONALNI SLAVONSKI DORUČAK POŽEŠKOG GRADONAČELNIKA VEDRANA NEFEROVIĆA S DJELATNICIMA MEDIJA -

POŽEGA - Tradicionalni doručak s djelatnicima požeških medija koji prate grad Požegu i aktivnosti gradske uprave i gradskih ustanova, organizirao je i ove godine požeški gradonačelnik Vedran Neferović. Zahvalio se djelatnicima medija i novinarima na korektnom i afirmativnom praćenju svih aktivnosti, a posebno projekata koje grad Požega provodi. - Na početku još jedne godine zadovoljstvo mi vas je ugostiti i zahvaliti se na suradnji u proteklom periodu, s vjerom u to da ćemo i u ovom periodu koji će biti vrlo dinamičan u prvih šest mjeseci korektno i na zadovoljstvo naših građana pravovremeno i točno informirati - istakao je gradonačelnik Neferović uz želje za sretnom Novom 2017. godinom.

Brojne aktivnosti u gradu Požegi kreću odmah po početku nove godine a dio projekata koji su u tijeku se nastavlja. – U prvom mjeseca očekuju se radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića i to će se ostvariti čim vremenske prilike dozvole. To je veliki projekt koji je planiran u sklopu plana rješavanja problema u gradu dugi niz godina. Vrtić sam po sebi nije samo investicija koja će pomoći u brizi za najmlađe, nego za sobom povlači i investiranje na dosadašnjoj lokaciji dječjeg vrtića, gdje se kreće s izgradnjom parkirališnog prostora. Dio bi bio na tom gradskom zemljištu, a na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća bit će prijedlog da se ide u otkup susjedne čestice čime bi se dobilo oko 3.000 kvadrata parkirališnog prostora. Time bi riješili problem parkiranja u gradu – rekao je gradonačelnik Neferović, koji ističe da su za prvi kvartal planirana izrada dijela dokumentacija za natječaje za koje se očekuje raspisivanje. Čim vremenske prilike dopuste nastavlja se s uređenjem ulica Dragutina Tadijanovića, Kralja Krešimira, zatim Županijska, Janka Matka i Thauzijeva.

Prijevljen je projekt Poduzetničkog inkubatora pri nadležnom ministarstvu, a jasno mi je da su pojedinci već počeli s kampanjom za lokalne izbore. Volio bih kad bi se služili točnim informacijama i ne dezinformirali građane. Čudi me kad to radi predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić, jer u njegovom istupu tvrdio je da je sve riješeno, nije točna informacija. Inkubator je planiran na zemljištu koje je vlasništvo grada Požega, dok još uvijek nisu riješeni vlasnički odnosi, odnosno dio zemljišta u crkvenom vlasništvu. To rješava ured Državne uprave, gard je tu aktivan u poticanju i pomaganju da se proces što više ubrza i problem riješi, no prema najnovijim informacijama još uvijek Državna uprava nije dobila kompletirani zahtjev od odvjetnika koji zastupa crkvu. Tek tada ćemo biti na tragu rješavanja problema u poduzetničkoj zoni, pa ova informacija koja je izašla da je sve za zemljištem riješeno nije točna. Te vrlo paušalne informacije pojedinaca koji su ušli u kampanju, a još više čudi da si pojedinci pripisuju zasluge u kojima uopće nisu sudjelovali. Liči mi to da su neki pojedinci iz našeg Gradskog vijeća valjda zaslužni i za izgradnju Pelješkog mosta – rekao je gradonačelnik Neferović te pojasnio da se ova priča povratom crkvenog zemljišta ide od 2009. godine, no prve aktivnosti su se događale kada je on kao gradonačelnik pozvao sve stranke u postupku, da se vidi gdje su problemi, da se što brže mogu riješiti uz pomoć grada. Grad i gradonačelnik ne mogu utjecati na dinamiku, ali poticali su da se to pokrene. Grad je zainteresiran da dobije to zemljište u zahvatu poduzetničke zone a da crkva dobije od države povrat na neki drugi način. Sa svim privatnim osobama zemljište je riješeno, a očekuje se i rješavanje s još jednom tvrtkom koja je u stečaju.

- Previše lako se daje ocjena da je sve gotovo, no izgradnja Poduzetničkog inkubatora ide dalje jer se gradi na dijelu zemljišta koji nema nikakvih sporova i u vlasništvu je grada. Za širenje poduzetničke zone bitno je da se ti problemi što brže riješe – zaključio je gradonačelnik Neferović.