Ponedjeljak, 10 Listopad 2016 09:45

Putovanje kao nagrada za dobro djelo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UČENICI IZ ČAGLINA POSJETILI NP „KRKA“ -

ČAGLIN - Učenici Osnovne škole Stjepana Radića iz Čaglina posjetili su Nacionalni park „Krka“, a ulaznice su dobili zahvaljujući učenicima, njihovim roditeljima te djelatnicima koji su se uključili u akciju prikupljanja plastičnih čepova za ,,Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske“. 72 putnika čaglinske škole ostalo je zadivljeno ljepotom Nacionalnog parka.

- Nakon obilaska i obveznog fotografiranja tijekom šetnje prekrasno uređenim stazama, odmora i okrijepe, ukrcali smo se na brod koji prevozi posjetitelje od Skradinskog Buka do Skradina. Učenici i mi odrasli smo zaista bili zapanjeni ljepotom koja nam je bila pred očima, prirodom koja oduzima dah! Nakon 15-ak minuta vožnje brodom, od koje nitko, na sreću, nije dobio ,,morsku ili riječnu bolest“ iskrcavamo se u Skradin, gradić s oko 3.800 stanovnika smješten na samom ušću rijeke Krke u Jadransko more. Prošetali smo gradićem, odmorili u lijepom parku u centru mjesta i okrijepljeni krenuli u autobus – rekla je Ljiljana Đurđević, pedagoginja škole.

Učenici su na ravnateljičin prijedlog posjetili i Šibenik. Šetnja ili po dalmatinski đir po šibenskim kalama bio je pun pogodak za sve! Naravno i ovdje su se učenici osim ,,selfija“, potrudili u suvenirnicama pronaći poklone za članove svojih obitelji i uspomene na jedan prekrasno i svrhovito proveden dan u Dalmaciji.

- Uzbuđenje i smijeh te priča o doživljenom doprinijela je da put kući prođe brže. Što reći na kraju? Možda samo potvrditi istinitost stare izreke kako se dobro dobrim vraća. Iako u nekim slučajevima život, nažalost, ovu izreku demantira, ipak ćemo i dalje u nju vjerovati i u skladu s njom djelovati! Dakle, prvi put smo prikupili 150 kg plastičnih čepova, no i dalje nastavljamo, znajući kako je potrebno tako malo napora za činiti dobro djelo – dodala je Đurđević.

Tekst: Lana Protić Malbašić Foto: OŠ Stjepana Radića Čaglin