Ponedjeljak, 10 Listopad 2016 12:14

Cesarići u humanitarnoj akciji za spas životinja

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OBILJEŽILI SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA - 

POŽEGA – Učenici požeške osnovne škole Dobriše Cesarića već su poznati humanitarci spremni uvijek za akciju kako bi nekome pomogli. Obilježavajući Svjetski dan zaštite životinja učenici petih razreda odlučili su pomoći štićenicima Udruge za zaštitu životinja Sirius skupljanjem donacija hrane i novca te promocijom životinja koje hitno trebaju svoj stalni dom. Novcem koji su skupljali biti će plaćena sterilizacija mačke koja živi na teniskim terenima u Požegi, a koja svakih nekoliko mjeseci ima okot o kojemu se ne može brinuti jer ni sama nema dom ni potrebnu njegu. Učenici su prepoznali važnost sterilizacije na koju Udruga Sirius ukazuje već godinama jer to je jedini način da se spriječi daljnji rast napuštenih životinja u našem gradu. Obećavši i aktivno uključivanje u rad udruge te svojim porukama, ovi maleni humanitarci daju nam nadu u neku bolju i vedriju budućnost u kojoj se napuštanje i nebriga o životinjama strogo osuđuje. Cesarićima su se pridružili i njihovi prijatelji iz Područne škole Nova Lipa koji su zajedno sa svojom nastavnicom pripremili i plakat s porukama podrške radu udruge te koliko je briga o životinjama važna.

Gordana Malbašić, predsjednica Udruge Sirius zahvalila se na donacijama i pomoći učenicima te istaknula kako udruga uvijek treba svaku moguću pomoć, no kako je prije svega ipak najbitnije da se životinje o kojima udruga trenutno skrbi što prije udome. Zamolila je malene humanitarce da i dalje razmišljaju pozitivno kao i do sada, ali i da educiraju roditelje i starije o važnosti sterilizacije koju su oni tako mali već prepoznali. Uručila im je i zahvalnice uz koje su ponosno pozirali u društvu Maze, jedne od štićenica udruge koja još čeka svoj zauvijek dom. Kako je prava maza i dama, ne sumnjamo da će maleni Cesarići dati sve od sebe da joj ga što prije i pronađu.

Cesarići su posjetili i Veterinarsku stanicu u Požegi gdje im je veterinarka Sandra pokazala kako se liječe životinje i objasnila kako pravilno brinuti o svom ljubimcu, a u frizerskom salonu za životinje imali su priliku vidjeti kako maleni pas Riki dobiva novu frizuru.

- O životinjama treba brinuti, jer ljubimci nam mogu biti pravi prijatelji. Trudimo se pomagati što više i pomagat ćemo i dalje. Životinji možemo reći sve, samo nikada ne zbogom – zaključili su maleni petaši.

Tekst/foto: Lana Protić Malbašić