Petak, 07 Listopad 2016 14:47

Završio je Dječji tjedan Požega 2016.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA -

POŽEGA - Ljubav djeci prije svega – bio je moto i ovogodišnjeg Dječjeg tjedna, tijekom kojeg su se nizale predstave, igrokazi, radionice i drugi različiti oblici aktivnog i kreativnog druženja. Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge - poruka je djece koju su upućivali odraslima svojim programima cijeli tjedan.

- Vidim da je program Dječjeg tjedna bio opsežan i da su naši mališani imali brojne aktivnosti u kojima su uživali. Nadam se da su ovi osmijesi i cvrkut koji se čuje dovoljan pokazatelj da oni zaista uživaju u našem gradu i da nije samo Dječji tjedan vrijeme kada se trebaju osjećati lijepo i veselo, nego im takav treba biti svaki dan. Grad Požega će i dalje podržavati ovakve akcije s našim najmlađim stanovnicima i trudit ćemo se da im učinimo život u gradu Požegi što ugodnijim - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović na današnjem zatvaranju Dječjeg tjedan ispred zgrade suda.

U programu su nastupila djeca iz gotovo svih dječjih vrtića u Požegi, učenici OŠ Antuna Kanižlića i OŠ Dobriše Cesarića i plesači Plesnog studija Marine Mihelčić i Plesne radionice Ilijane Lončar.

Aktivnostima tijekom Dječjeg tjedna naglašava se važnost promicanja prava djece koja su zajamčena Konvencijom o pravima djeteta i podsjeća na zajedničku odgovornost za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece.

Tekst/foto: A. Protić