Subota, 03 Rujan 2016 17:43

Najbolji strijelci Vukovarsko-srijemske županije

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

2. NATJECANJE U LOVAČKOM STRELJAŠTVU SLAVONIJE I BARANJE -

BZENICA – Najmodernije i najkompletnije strelište za natjecanja u lovačkom streljaštvu u Bzenici bilo je domaćin 2. Regionalnog natjecanja u lovačkom streljaštvu Slavonije i Baranje u tri discipline, gađanje letećih meta u trapu, lovačkom parkuru i iz lovačkog karabina. Domaćin Lovački savez Požeško-slavonske županije ugostio je lovce pet slavonskih županija i lovce Lovačkog saveza Karlovačke županije, ekipe od 6 strijelaca i rukovodstva lovačkih saveza.

Natjecanje je otvorio predsjednik Lovačkog saveze Hrvatske, Đuro Dečak, koji je istakao da je ponosan i zadovoljan što imamo ovako strelište, koje je trenutno najbolje u hrvatskoj, na kojemu se mogu održavati sva lovačka, pa i druga streljačka natjecanja do međunarodnog nivoa.

Nakon završenog dopodnevnog natjecanja, predsjednik požeškog Lovačkog saveza, Zdravko Vujnović, zahvalio se svima a ponajviše što nitko nije stradao osim meta i letećih meta. – Najvažnije da smo ovo završili bez gubitaka, a evo danas se prvi puta pucalo po novim pravilima HLS, po kojima će se odsada održavati lovačka natjecanja – istakao je Vujnović, dodajući da je njegova osobna želja i želja požeškog saveza koju dijele i ostali slavonski savezi, da se formira Slavonsko-baranjska liga u lovnom streljaštvu gdje bi se češće održavala natjecanja.

Pojedinačno najbolji plasman osvojili su: 6. mjesto s 84 poena Domagoj Gilanj, požeško-slavonska županija, 5. mjesto s 84 poena Vladimir Mak, osječko-baranjska županija, 4. mjesto s 85 poena Dražen Mecz, vukovarsko srijemska županija, 3. mjesto s 86 bodova MajklBrlas, virovitičko-podravska županija, 2. mjesto s 88 bodova Marijan Karabalić, vukovarsko-srijemska županija, 1. mjesto s 89 bodova Karlo Živić, brodsko-posavska županija.
Ekipno šesto mjesto osvaja Virovitičko-podravska županija s 359 poena, peto mjesto Požeško-slavonska županija s 371 poenom, četvrto mjesto Karlovačka županija s 372 poena, treće mjesto i pehar osvojili su strijelci Brodsko-posavske županije s 381 poenom, drugo mjesto strijelci Osječko-baranjske županije s 388 poena, te prvo mjesto i uz veliki pehar i prelazni pehar, dar najstarijeg lovca iz Vukovara, strijelci Vukovarsko-srijemske županije s 389 poena. Prelazni pehar dodijelio je Vinko Pavlić iz HLS, zadužen za streljaštvo.