Petak, 02 Rujan 2016 11:28

Pedesetak mladih u Cerovcu dobilo prostor za rekreaciju i zabavu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

OTVORENO IGRALIŠTE ZA MALE SPORTOVE I DJEČJE IGRALIŠTE U CEROVCU -

CEROVAC – Zahvaljujući inicijativi koju je potakao Mjesni odbor Cerovac i financijskoj potpori općine Jakšić i načelnika općine Ivice Kovačevića, Cerovac je dobio asfaltirano igralište i uređen sportski i dječji park u centru sela. Sada mladi u Cerovcu kojih ima pedesetak, a i ostali mještani posebno roditelji male djece, dobili su sigurnu oazu za svoju djecu, u dječjem igralištu s potrebnim igralima, a oni nešto veći, školska djeca, omladina i stariji dobili su multifunkcionalno igralište za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku.

- Ovo što sad ovdje vidite je jedan lijepi događaj za nas mještane Cerovca. Dobili smo hvalevrijedan objekt i za nas u svakom slučaju reprezentativan, za naše mlade stanovnike kojima je to najveća potreba. Najiskrenije se zahvaljujem načelniku Ivici Kovačeviću što je imao razumijevanja i što je ovo igralište uspio izgraditi kako nam je i obećao. Naše selo ima budućnost jer je veći broj mladih obitelji ostao živjeti ovdje što potvrđuje i djelovanje područne škole u našem mjestu. Od 15 do 18 godina imamo više njih od 20-ak koji žive u ovom selu, a i onih najmlađih ima i više od 30-ak. U planu nam je da nakon ovih radova započnemo sa uređenjem našeg doma koji je također potreban da ga koriste svi mještani za razne prigode. Duboko sam uvjeren da ćemo uz pomoć našeg načelnika Kovačevića u tome i uspjeti jer ona nam pomaže koliko je to god u njegovoj mogućnosti, a i više od toga jer ima puno razumijevanja -rekao je predsjednik Mjesnog odbora Cerovac Branko Miličević.

- Jedna mlađa ekipa iz Cerovca je došla u Općinu i dala prijedlog da se izgradi jedno primjereno igralište za djecu i mlade, što smo kao što vidite u veoma kratkom roku i učinili. Budući da unutar dvorišta Područne škole ovdje u Cerovcu nije bilo moguće izgraditi ovakvo igralište odlučili smo da to napravimo na mjestu nekadašnjeg nogometnog igrališta koje se dugi niz godina ne upotrebljava. Odlučili smo napraviti kvalitetno igralište za više sportskih sadržaja, mali nogomet, rukomet, odbojku i košarku sa dodatnim pratećim spravama za one najmlađe. Ukupna investicija izgradnje i asfaltiranja igrališta, oprema i dodatni radovi je preko 220 tisuća kuna. U planu je da se oko igrališta uredi okoliš u čemu će također Općina pomoći koliko bude mogla. Što se tiče dječjih igrališta ostalo nam je da još da slično sagradimo u Eminovcima jer u tom mjestu nema takvog uređenog i asfaltiranog, a to je drugo naselje po veličini u općini Jakšić. Uvjeren sam da ćemo to naredne godine uspjeti i realizirati za što planiramo uvrstiti sredstva u proračun za 2017. godinu - naglasio je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.

Tekst/foto: Vladimir Protić