Četvrtak, 18 Kolovoz 2016 11:32

Podijelili 90 školskih ruksaka i pernica najpotrebitijima

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

UDRUGA SVITAK I SOCIJALNA SAMOPOSLUGA -

POŽEGA - U prostorijama Socijalne samoposluge Udruga Svitak darivala je korisnike zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s područja Grada Požege novim školskim ruksacima i IMG 2049pernicama za početak nove školske godine. Novac za školske ruksake osiguran je iz projekta "Obiteljska košarica - dajem osmijeh, primam radost", koji je vrijedan 175 tisuća kuna, te su dio tih sredstava ostavili za sam kraj kako bi se korisnicima s djecom osigurali novi školski ruksaci i pernice.

- Školskoj djeci naših korisnika danas smo odlučili podijeliti školske ruksake i pernice kako bi im omogućili što lakši početak nove školske godine. Na području grada Požege i prigradskih naselja ima oko 90-ero školske djece kojima su ovi ruksaci i pernice bili najpotrebniji - rekla je voditeljica projekta Senada Budimlić.

IMG 2057Udruga Svitak i dalje apelira građane i gospodarstvenike da pomognu rad samoposluge u prijelaznom razdoblju, kako bi korisnicima osigurali nastavak potpore. Voditeljica projekta ističe da su dobili donaciju za najam i nešto namirnica na nedavnom apelu koji su uputili putem medija građanima.

Tekst/foto: A. Protić