Petak, 19 Kolovoz 2016 09:36

Za Aurea fest napunjeno 1.200 butelja festivalskog vina

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VINSKI PODRUMI KUTJEVAČKE VINARIJE DOMAĆINI TRADICIONALNOG PUNJENJA FESTIVALSKOG VINA -

KUTJEVO – Jedan događaj koji najavljuje skori početak požeškog Aurea festa, sedam dana i noći festivala, svakako je tradicionalno punjenje festivalskog vina, službenog vina festivala, koje se koristi na svim festivalskim manifestacijama, nagrađuju se izvođači i učesnici, pije se na svim festivalskim priredbama. Ove godine ponovno je Kutjevo d.d., kao generalni sponzor osiguralo potrebno vino, te je napunjeno ukupno 1.200 butelja, od kojih, tisuću butelja kvalitetne graševine berbe 2015., jedne od kvalitetnijih berbi posljednjih godina i 200 butelja crnog pinota „De Gotho“ berbe 2012. godine. Festivalsko vino ima i svoju prepoznatljivu etiketu.

Svoje veliko zadovoljstvo što je Kutjevo d.d. ponovno sponzor vina, te što zapravo festival počinje u kutjevačkim podrumima iskazao je predsjednik Uprave, Mladen Itrak, dodavši, da ga veseli ta simbioza vina i pjesme, jer vino bez pjesme bilo bi samo obično alkoholno piće, a pjesma bez vina samo obični stihovi na papiru. Upravo ova simbioza pjesme i vina otvara nove poglede, ali i budućnost ovih krajeva, posebno u razvoju turizma.

Vrijedni ljudi dugo godina su razvijali ovaj festival, istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, te je on danas jedan od prepoznatljivih ikona grada Požege i ovog kraja, no sada moramo to sve razvijati u nastavku priče da on postane i nositelj razvoja gospodarstva i turističkih kapaciteta. 

Direktor festivala Ivan Bunjevac najavio je sva festivalska događanja i zahvalio medijima na dobroj promociji festivalskih priredbi, ukupno deset festivala u sedam dana i sedam noći Aurea festa.

Tekst/foto: Vladimir Protić