Četvrtak, 11 Kolovoz 2016 12:54

Nedovoljan broj smještajnih kapaciteta na području Požeštine?

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIČA KOJA SE IZ GODINE U GODINU SAMO PONAVLJA -

POŽEGA – Aurea fest nam i ove godine kuca na vrata, organizacijske pripreme su u punom jeku, dogovaraju se i one zadnje pojedinosti kako bi brojni posjetitelji koji budu došli mogli uživati u raznolikom programu.

Svakako da se uz razne “glavobolje” organizatorima manifestacije stvaraju i one dodatne zbog nedovoljnog broja smještajnih kapaciteta. Za brojne izvođače, tehničko osoblje ali i druge goste potrebno je osigurati primjeren smještaj u hotelima, prenoćištima i drugim objektima s kojim se Požega ne može previše pohvaliti da toga ima. Sve se to iz godine u godinu nekako “krpa”, a do kada tako?

Požega trenutno ima nešto malo više od 200 ležaja koji su u ponudi, u hotelima, prenoćištima i privatnim smještajima, što je u svakom slučaju nedostatan broj u danima ovakvih i sličnih manifestacija. Situaciju malo spašavaju ponude smještajnih kapaciteta na području općine Velika gdje se može pronaći nešto više od stotinjak ležaja te na području grada Kutjeva 80-ak.

Često slušamo od političara, i ovih i onih, kako se na povećanju smještajnih kapaciteta na području Požeštine nešto treba žurno poduzeti ali pomaci u tom smislu nisu vidljivi. Za očekivati je da će se ponovno ta problematika aktualizirati u predizbornoj kampanji, o čemu će se puno govoriti i kada sve prođe onda opet biti “tajac” do slijedećih izbora i tako u nedogled.

Tekst: pozega.eu Foto: ilustrativna fotografija