Srijeda, 10 Kolovoz 2016 12:01

Bazeni i stadion – utezi koji kupovinom mogu donijeti boljitak

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SMJEŠI LI SE SVJETLIJA BUDUĆNOST VELEBNOM VELIČKOM ZDANJU I KUPALIŠTU? -

VELIKA – Nekad poznat u Europi nogometni stadion i kompleks veličkih bazena sada su ogroman uteg aktualnoj lokalnoj vlasti koja pokušava iznaći rješenja, te nešto sa jednim ili drugim na ovaj ili onaj način napraviti.

IMG 5041Gotovo je sigurno da od ulaganja na veličkim bazenima sa sadašnjim „navodnim“ investitorima nema ništa. Od brojnih obećanja da će se započeti s radovima nema ništa, ostaju samo isprazne priče u koje više nitko ne vjeruje.

Trpila je i durala aktualna općinska vlast na čelu sa načelnikom Vladom Bobanom svu tu neodgovornost ali više ne može jer i sami mještani negoduju i postavljaju pitanja dokle tako. Do kada će se gledati ruglo na bazenskom kompleksu koje je nekada bilo na diku i ponos gdje su se slijevali brojni turisti.

U rješavanje problema intenzivno se stupilo, o čemu smo već i pisali, a doznajemo da su pregovori sa bankom u poodmakloj fazi koja polaže pravo na taj kompleks jer je kreditom odobrila znatna financijska sredstva namijenjena barem za početak radova.

IMG 5042Očekuje se da će se veoma brzo „odmotati klupko“ i na bilo koji način riješiti problem sa bazenima jer je u čašu dospjela i ona zadnja kap koja govori da je dosta više s takvom neodgovornošću i ispraznim obećanjima ponajviše Rudolfa Radikovića direktora tvrtke Zlatne terme koja je trebala biti nominalni investitor izgradnje i opremanja veličkih bazena sa svim potrebnim sadržajima.

Sve se više „šuška“ kako je na pomolu rješenje i sa veličkim stadionom. Bilo je raznih prijepora oko korištenja nogometnih terena i prostorija koji su pod „stečajem“, a njima upravlja stečajni upravitelj zastupajući interese vjerovnika. Nekoliko je puta bilo pokušaja da se kroz dražbu velički stadion proda ali zainteresiranih stranaka nije bilo. Već su javno objavljene naznake kako je općina Velika zainteresirana da kupi nogometni stadion sa svim pratećim terenima i prostorijama.

IMG 5043Kako je načelnik Vlado Boban nešto takovo i nagovijestio mještani Velike s kojima smo razgovarali odobravaju i pozdravljaju namjeru da veličlki stadion bude u „rukama“ lokalne vlasti kako bi ga nesmetano mogli koristiti mnogobrojni sportaši, a prostorije brojne udruge ovog kraja kojima je prostor itekako potreban.

Načelnik Boban je najavio mogućnost i da bi se u sklopu stadiona, u sadašnjim prostorijama mogla smjestiti općinska uprava jer postojeća zgrada u kojoj se sada nalazi zahtjeva temeljitu obnovu i velika financijska ulaganja. Kad bi u doglednoj budućnosti općina kupila velički stadion na jednom bi mjestu mogli biti smješteni uredi općinske uprave, turističke zajednice, knjižnice, uredi udruga koje djeluju na području općine, uredi nogometnog kluba, te svi drugi korisnici kojima je prostor potreban. O svemu tome je načelnik Boban dao naznaku gostujući u emisiji HTV-a „Hrvatska uživo“ što prema svemu sudeći nije loše promišljanje.

IMG 5049Problem sa nogometnim terenom se u svakom slučaju mora riješiti za velički klub koji igra u Prvoj županijskoj ligi, a ima više uzrasta koji treniraju i natječu se. Da li se isplati upustiti u izgradnju novog i još jednog stadiona ili je bolja solucija da se kupi postojeći o tome će se u što skorije vrijeme morati donijeti najprihvatljivija odluka za sve.

Financijska slika općine Velika je nakon dugog niza godina stabilna, nema nikakvih dugovanja, sve se obveze uredno plaćaju pa postoji mogućnost kreditnog zaduženja kako bi se namjenski uložila sredstva za kupnju potrebne nekretnine, a postojeća zgrada općinske uprave nakon temeljitog preuređenja mogla bi se prenamijeniti za nekakav tip hostela potrebnog za razvoj turizma na veličkom području.

U kojem će se pravcu odvijati situacija i da li će načelnik Boban uspjeti sa svojim planovima ostaje za vidjeti, no u dobre namjere ne treba sumnjati.

Tekst: pozega.eu Foto: Vladimir Protić