Subota, 07 Svibanj 2016 12:27

Pobjednici Lovro Potrebica i Luka Štimac iz Katoličke osnovne škole

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U ORGANIZACIJI HZTK ODRŽANO JE FINALE ŽUPANIJSKE MODELARSKE LIGE -

POŽEGA - U organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture održano je finale županijske Modelarske lige na kojoj je sudjelovalo 29 ekipa iz požeških OŠ Julija Kempfa, Antuna Kanižlića, Dobriše Cesarića i Katoličke osnovne škole te iz OŠ Fra Kaje Adžića iz Pleternice i Ivana Gorana Kovačića iz Velike. Natjecanje se održavalo u sportskoj dvorani Sokol u Požegi.

- Zadatak je vrlo interesantan, sve ekipe trebaju napraviti malu stolicu i rad je dosta zahtjevan. Ekipa ima dva člana i od njih se očekuje timski rad, imamo jako dobar partnerski odnos s našim gradskim školama. Nastavnici tehničke kulture s učenicima svaki tjedan dolaze na naše radionice, radi se svakodnevno i siguran sam da rezultati neće izostati. Kod završenih radova ocjenjuje se preciznost, kreativnost, estetika i naravno funkcionalnost, cilj Modelarske lige je potaknuti razvoj tehničkih znanja i vještina, razvoj motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Najbolji su bili Lovro Potrebica i Luka Štimac iz Katoličke osnovne škole Požega te će oni predstavljati našu županiju na državnom prvenstvu u Kraljevici, drugo mjesto zauzeli su Dora Borić i Josip Capan iz Centra tehničke kulture Osijek, a trećeplasirani su Marko Šarčević i Karlo Kuburdžić iz OŠ "Antuna Kanižlića" iz Požege.

Sve prisutne učenike i njihove nastavnike prije natjecanja pozdravili su dr. sc. Vesna Vlašić pročelnica županijskog Odjela za društvene djelatnosti i dogradonačelnik Požege Darko Puljašić.