Četvrtak, 05 Svibanj 2016 14:38

Unapređenje društvenog života i rekreacije umirovljenika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

23. REDOVNA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA OPĆINE JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ – Jedna od većih sa 250 članova i aktivnijih udruga je Matica umirovljenika Jakšić, koja konstantno brine za poboljšanje života umirovljenika, ali i organizira društveni, kulturni, sportski život i rekreaciju umirovljenika. Brojne aktivnosti su provedene prošle godine, turnir u pikadu i osvojili prve ekipno i pojedinačno mjesto, sudjelovanje na 14. Sportskim susretima županije, prvaci u šahu i srebrni u pikadu, putovali u HNK Osijek i pogledali dramu „Šokica“, sudjelovali na valentinovskoj i katarinskoj zabavi, posjetili tvrtku u sv. Ivanu Žabno, išli na izlet u Mađarsku u toplice, u dvodnevnom izletu posjetili Šibenik, Vodice i NP krka, Skradin i zadar, jednodnevni izlet u daruvarske toplice, sudjelovali s pjevačkim zborom na smotri folklora Pjesmom u jesen, zbor sudjelovao i na 14. smotri pjevačkih zborova MU županije, i na 3. Glazbenom festivalu MU Hrvatske, sudjelovali u humanitarnom koncertu, tradicionalnom božićnom koncertu i brojne druge aktivnosti.

Dugogodišnji predsjednik i inicijator brojnih aktivnosti Stjepan Marković posebno se zahvalio na velikom radu i trudu voditeljici pjevačkog zbora Ivanki Pečur, voditeljici ekipe pikada Štefici Čiček, ekipi kuglača Slavku Obradoviću, ekipi streljaštva Peri Parubeku i voditelju šahista Nikoli Brekalu.

U prostorijama Matice od prošle godine imaju i stacionar Gradske knjižnice Požega, što je posebna pogodnost za umirovljenike jer sada imaju sve knjige na dohvat ruke.

Skupštinu su svojim pjesmama uljepšali članovi mješovitog pjevačkog zbora, a nekoliko svojih pjesama iz upravo izašle zbirke pjesmama pročitala je njihova članica Mira Šulc. Sve umirovljenike je pozdravio načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, koji pomaže financijski rad udruge, kao jedne od aktivnijih na području općine.

Tekst/foto: Vladimir Protić