Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016 14:41

Budi cool, ne budi bully!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OKRUGLI STOL UDRUGE NARODNOG ZDRAVLJA ANDRIJA ŠTAMPAR O MEĐUVRŠNJAČKOM NASILJU

PLETERNICA - Proteklog vikenda Udruga narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ iz Zagreba održala je okrugli stol na temu "Budi cool, ne budi bully!, što još trebamo znati o međuvršnjačkom nasilju" u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica. Tom su prilikom doktori Mario Mašić, Maksimilijan Mrak i Ivan Vukoja održali predavanja o međuvršnjačkom nasilju, a Filip Njavro o cyberbullyingu (nasilje preko interneta), također je Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar, Udruga mladi za mlade i Akademska zajednica Ante Starčević Požeško – slavonske županije donirali više desetaka vrijednih enciklopedijskih izdanja koje su u ime knjižnice primili ravnatelj Franjo Novak i zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.

Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar prepoznala je problem međuvršnjačkog nasilja prije 7 godina, od kada kontinuirano u suradnji s OŠ Fra Kaje Adžića iz Pleternice provodi projekt „Reci stop nasilju – budi cool, ne budi bully!“, koji je od ove godine financiran i od strane Ministarstva znanost obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Projekt je od ranije potpomognut od Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Požeško-slavonske županije i Grada Pleternice - rekao je dr. med. Ivan Vukoja, predsjednik Udruge „Andrija Štampar“.

Pozdravne riječi sudionicima okruglog stola uputili su ravnatelj knjižnice Franjo Novak i zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić.