Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016 13:29

Štamparevci mjerili krvni tlak i šećer u krvi građanima Pleternice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

JAVNO ZDRAVSTVENA AKCIJA UDRUGE NARODNOG ZDRAVLJA „ANDRIJA ŠTAMPAR“ -

PLETERNICA – Kako je to već bilo i najavljeno, mladi liječnici i studenti medicine, članovi Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar organizirali su ispred Gradske kuće u Pleternici javnozdravstvenu akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi kojom prilikom su anketirali građane o zdravim stilovima života i rizicima za kardiovaskularna oboljenja.

To je još jedna hvalevrijedna akcija članova Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar koji su u pleterničkom kraju sve prisutniji jer žele dati svoj doprinos kvalitetnijem načinu života i što manjem broju oboljenja općenito kod svih građana odnosno stanovnika na tom području.

Interes građana je dosta velik koji žele barem “za prvu ruku” doznati kakvo im je trenutno zdravstveno stanje te da li je potrebno obaviti dodatne liječničke preglede o čemu su mogli razgovarati kako sa nositeljem javnozdravstvene akcije dr. Ivanom Vukojom tako i sa drugim njegovim susretljivim kolegama čija su lica mnogima već poznata.

Mjerenju krvnog tlaka i šećera odazvalo se preko 50-tak građana Pleternice i onih koji su se tamo zatekli, a priliku za mjerenje šećera u krvi iskoristili su novinari i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić te bi trebali biti zadovoljni jer su brojke u granicama dopuštenih vrijednosti.

Tekst/foto: A. Protić